Úvod Zariadenia PlayStation 6: Unikol dátum jej predstavenia! Sony na nej usilovne pracuje

PlayStation 6: Unikol dátum jej predstavenia! Sony na nej usilovne pracuje

PlayStation 5 je absolútnym kráľom nových generácií herných konzol. V príprave má byť vylepšená PS5 Pro a aj nová generácia PlayStation 6!

0

PlayStation 5 je pre Sony obrovským úspechom. Od predstavenia až po dnešný deň patrí medzi najžiadanejšie konzoly takmer všade po svete. Konzola je v takom silnom kurze, že mnoho e-shopov aj teraz bojuje s dostupnosťou. Aj napriek tomu sa už začínajú vynárať špekulácie o PlayStation 6. O tú najväčšiu novinku sa postarali samotní predstavitelia japonskej firmy.

Xbox nemal šancu, PlayStation 5 je jasným kráľom

Po predstavení oboch konzol, PlayStation 5Xbox Series X sa hovorilo o tom, ktorá z nich priláka viac hráčov. S odstupom dvoch rokov je jasné, že PlayStation 5 konkurenčnému Xboxu nedala žiadnu šancu a stala sa jasným lídrom v hre o next-gen kráľa. Spoločnosť Sony začiatkom minuloročného novembra prezradila, že sa jej podarilo predať ohromných 25 miliónov kusov.

Posledné dva mesiace roka 2022 však podľa všetkého patrili medzi poriadne silné, minimálne čo sa predajov týka. Počas technologického veľtrhu CES 2023 sme sa totiž dozvedeli, že Sony už eviduje viac ako 30 miliónov predaných kusov. Za 2 mesiace sa tak firme podarilo predať ďalších 5 miliónov kusov. Väčšina tých, ktorí konzolu chceli mať doma, ju už má a tí, ktorí ju nemajú, by s jej zakúpením nemali mať väčší problém. Potvrdil to šéf hernej divízie Sony, Jim Ryan.

PlayStation 5 Pro
Ilustr. foto

PlayStation 5 Pro a PlayStation 5 Slim?

Ako už býva zvykom, Sony približne v strede životného cyklu aktuálnej generácie hernej konzoly predstavuje akýsi „facelift“. Očakáva sa, že iné to nebude ani pri aktuálnej PS5. Bohužiaľ, na tomto fronte zatiaľ nie sú žiadne novinky. Spočiatku sa síce hovorilo o PlayStation 5 Pro, neskôr tieto debaty ustali.

PlayStation 6: Prezradili dátum predstavenia?

O malú senzáciu sa postaralo samotné vedenie Sony, píše server Gizchina. Vyplýva to z komunikácie medzi Sony a britským Úradom pre hospodársku súťaž. V nej Sony vystupuje ako oponent možnej akvizície herného štúdia Activision Blizzard americkým gigantom Microsoft.

Sony omylom potvrdilo príchod PlayStation 6 na jeseň roku 2027, pričom do predaja by sa mala konzola dostať buď tesne pred Vianocami alebo začiatkom roka 2028. Na novú generáciu si teda budeme musieť niekoľko rokov počkať, je však povzbudivé, že japonský výrobca ju už má naplánovanú.