Úvod Aplikácie Používaš WhatsApp? Zmení sa najzákladnejšia funkcia. Toto všetko je nové!

Používaš WhatsApp? Zmení sa najzákladnejšia funkcia. Toto všetko je nové!

Ešte viac komfortu.

0
whatsapp tit

Hoci WhatsApp figuruje ako jedna z najobľúbenejších komunikačných platforiem, chýba jej viacero kľúčových funkcií a možností, ktoré inde berieme ako samozrejmosť. Najväčším problémom je predovšetkým oklieštený prístup z iných zariadení, ako je „materský“ smartfón. To sa však ale už čoskoro zmení.

Pre lepšie pochopenie, WhatsApp na rozdiel od iných platforiem funguje na základe telefónneho čísla, nie e-mailu a hesla. Preto bol prístup z iných zariadení až donedávna celkom problém. Postupne sa podpora našťastie rozšírila, pričom dnes môžete svoje WhatsApp konto spárovať až so štyrmi ďalšími zariadeniami, vrátane počítača a tabletu.

Avšak to, čo tak dlho chýbalo a čoho sa komunita tak dlho dožadovala, bola možnosť používať jedno WhatsApp konto na viacerých smartfónoch. Tieto žiadosti dlho ostávali bez odozvy, no teraz vývojári konečne povolili.

Jeden WhatsApp na dvoch smartfónoch

Ako píše server WABetaInfo, v beta verzii aplikácie pre Android, ktorá vystupujuje pod označením 2.22.24.18, pribudla funkcia s názvom Companion Mode pre smartfóny. Čo to znamená? Ako môžete vidieť na snímke nižšie, s príchodom jednej z budúcich verzií aplikácie budú mať používatelia možnosť prepojiť svoje konto so „sekundárnym“, respektíve druhým mobilným telefónom. Vo výsledku tak budete môcť používať jedno konto WhatsApp na dvoch smartfónoch súčasne.

WhatsApp - možnosť prepojenia s druhým smartfónom
Zdroj: WABetaInfo

Toto je skvelá novinka predovšetkým pre tých, ktorí často prehadzujú medzi dvoma telefónmi, napríklad medzi súkromným a pracovným. Prinesie teda predovšetkým pohodlie, ktoré je prvoradým faktorom pre mnohých používateľov.

Pripomíname, že táto funkcia je zatiaľ dostupná len pre obmedzený počet testerov. Na jej uvedenie do stabilnej verzie aplikácie si zrejme ešte chvíľu počkáme.