Úvod Zariadenia FIIDO X: Futuristický dizajn, 130 km dojazd a nádherná konštrukcia. Kúpili ho...

FIIDO X: Futuristický dizajn, 130 km dojazd a nádherná konštrukcia. Kúpili ho už tisíce ľudí po svete!

FIIDO X je nový elektrický bicykel, ktorý si získal srdcia tisícov ľudí po celom svete.

0

S prichádzajúcou treťou vlnou pandémie COVID-19 už teraz mnohí čakajú na jej koniec a návrat k časom pred týmto zákerným ochorením. Niektoré firmy počas pandémie a rôznych lockdownov trpeli, iným sa zas darilo. Taký je aj príbeh spoločnosti FIIDO, ktorá sa zaoberá návrhom a výrobou elektrických bicyklov a kolobežiek.

FIIDO pred niekoľkými mesiacmi predstavil svoju absolútnu novinku – model FIIDO X. Firma projekt umiestnila na známy štartovač Indiegogo, kde si ho záujemcovia mohli predobjednať a tak dať firme najavo, že o takýto produkt majú záujem. V septembri sa počítadlo príspevkov prehúplo cez magickú hranicu 1 milióna amerických dolárov.

Spoločnosť FIIDO patrí medzi najinovatívnejšie firmy vo svojom segmente. Za svoju existenciu dokázali inžinieri pripraviť fantastické zariadenia z kategórie elektrických kolobežiek či bicyklov. Podobne ako pri FIIDO X sa firma minulý rok pokúsila priazeň získať aj s modelom D11, ktorý získal takmer 1 milión dolárov. Model D11 sme nakoniec recenzovali aj u nás na AndroidPortal.sk. Udelili sme mu jedno z najlepších hodnotení.

FIIDO X: 130 km dojazd, premyslená konštrukcia

FIIDO hovorí, že pri „X-ku“ úplne prerobila nielen dizajn, ale aj funkčnosť celého zariadenia. Bicykel na prvý pohľad pôsobí uhladene a mierne futuristicky, čo bol očividne zámer, keďže sa to premietlo aj do marketingových materiálov, ktoré nám spoločnosť poslala.

FIIDO X ponúka 417,6 Wh batériu, ktorá zabezpečuje dojazd do 130 km, senzor krútiaceho momentu a silný motor, ktorý dokáže veľmi rýchlo reagovať na to, či zaberáte do pedálov alebo či sa len veziete.

Nechýba mu ani 7-stupňový prevodový systém navrhnutý tak, aby si poradil s rôznymi povrchmi a situáciami. Zaujímavosťou je systém zabezpečenia. Klasický kľúčik nahradí inteligentnejší systém zamknutia na heslo. FIIDO okrem toho pripravuje aj vlastnú aplikáciu, cez ktorú budete mať prehľad o všetkých dôležitých informáciách ohľadom svojho bicykla. Dostupná bude už začiatkom budúceho roka.

Ak vás FIIDO X zaujal, nemali by ste zaváhať. Nižšia cena, ktorá je súčasťou predobjednávok cez Indiegogo bude platiť už len tento mesiac. FIIDO X aktuálne stojí 1 094 €, od budúceho mesiaca sa jeho cena zvýši na 1 500 €.