Úvod Zariadenia Maximálne delo na jar: Táto kolobežka má 45 km dojazd a maximálnu...

Maximálne delo na jar: Táto kolobežka má 45 km dojazd a maximálnu rýchlosť 45 km/h!

Maximálna rýchlosť v meste tak vysoká ako pri autách. Toto je skutočné monštrum.

1

Jar sa na Slovensku pomaly prebúdza. Teploty sa na mnohých miestach dotýkajú 20 stupňov, a tak sa nikomu z nás nechce sedieť doma. Mnohí už po meste jazdia na elektrických bicykloch, niekto možno aj na kolobežke. Ak by ste však chceli zvýšiť nielen komfort jazdy, ale aj rýchlosť akou sa po meste presúvate, máme pre vás perfektné tipy.

Kolobežka KUGOO Kirin M4
KUGOO Kirin M4

KUGOO Kirin M4

Cena: 495,59 € | Kupón: GKB267S | Poštovné: Zadarmo

Kolobežka disponuje veľkými, 10-palcovými pneumatikami, vďaka čomu ponúka vynikajúce jazdné vlastnosti a pohodlie pri cestovaní. Zároveň sa hodí na cesty, chodníky či prírodné chodníčky.

Jej srdcom je výkonný 500 W motor, ktorý ju dokáže rozbehnúť na maximálnu rýchlosť 45 kilometrov za hodinu. Poviem vám, že 45 km/h na kolobežke pôsobí výrazne rýchlejšie než v aute či na motorke a bohato to stačí na azda na všetko.

Motor je naprogramovaný na 3 úrovne výkonu (15 km/h, 30 km/h, 40 km/h), aby sa nestalo, že niekde, kde je veľa ľudí pridáte „plyn“ a kolobežka neriadene vystrelí rýchlosťou, aká na danú situáciu nie je vhodná. Súčasťou výbavy je aj predné LED svetlo a červené svetlo vzadu.

kirin m4 bateria
KUGOO

Kotúčové brzdy vpredu aj vzadu

Zastaviť takúto mašinku vyžaduje poriadne brzdy. Vpredu aj vzadu sa preto nachádzajú kotúčové brzdy, ktoré s tým nebudú mať žiadne problémy. Všetky potrebné informácie o stave kolobežky môžete samozrejme sledovať na displeji, ktorý sa nachádza na riadidlách.

m4pro 3
KUGOO

KUGOO Kirin M4 je kolobežka a preto je aj napriek svojmu výkonu skladacia. Hravo ju teda preveziete v aute alebo kľudne aj v MHD. Vzhľadom na obrovskú batériu a robustnú konštrukciu však kolobežka váži slušných 23,2 kilogramu. Celé balenie (krabica) váži 26,8 kilogramu. Ak si ju teda objednáte, buďte pripravení na poriadne veľký balíček.

Kúpiť si ju môžete v obchode Geekbuying za 495,59 €. Použite kupón GKB267S.

s1 plus tit 2
KUGOO

KUGOO S1 Plus

Cena: 281,39 € | Kupón: GKB544S | Poštovné: Zadarmo

KUGOO S1 Plus je kompaktným dopravným prostriedkom s rozmermi (po zložení) len 94,5 x 18 x 33 cm, čo pri váhe 12,5 kg predstavuje naozaj šikovnú vecičku. Či už sa plánujete voziť do školy, práce alebo len tak pre zábavu, S1 Plus vyzerá ako skutočne lákavá voľba.

O výkon sa stará robustnejší 350 W motor, ktorý vás vie rozbehnúť až na 30 km/h. Nové sú aj väčšie 8-palcové kolesá, ktoré v sebe neskrývajú dušu, preto sa nemusíte obávať, že vás stretne defekt alebo iná nepríjemnosť. Spomenuli sme, že výkonnejší motor si hravo poradí aj s väčšími pasažiermi a je to naozaj tak. KUGOO S1 Plus zvládne povoziť kohokoľvek do 120 kg.

kugoo S1 plus displej
KUGOO

Výkon motora sa dá už tradične ovládať pomocou 3 režimov limitujúcich maximálnu rýchlosť na 20 km/h, 25 km/h alebo 30 km/h. Pochopiteľne, maximálny dojazd dosiahnete pri nižšej maximálnej rýchlosti.

Inžinieri KUGOO výrazne zapracovali na dizajne, ktorý už nepôsobí tak plastovo a „hračkársky“. Verzia S1 Plus je modernejšia, pevnejšia a subjektívne krajšia. Jedna z vecí, ktorá sa nám nepáčila pri recenzovaní prvej generácie KUGOO S1 bol starší displej, ktorý na priamom slnku nebol príliš dobre čitateľný.

s1 plus 2
KUGOO

Uvedomili si to aj v KUGOO a vymenili ho za integrovaný OLED displej umiestnený medzi riadidlami. Ide o oveľa lepšie riešenie nielen z pohľadu dizajnu, ale aj funkčnosti. Vylepšeniami prešli aj ďalšie aspekty kolobežky, napríklad systém skladaniapáky na ovládanie rýchlosti či bŕzd a ďalšie.

O dojazd sa stará objemná 7,5 Ah batéria, ktorá sa z 0 % na 100 % nabije približne do piatich hodín. Pochopiteľne, výrobca kolobežku vybavil aj mnohými bezpečnostnými prvkami. Nájdete tak na nej predné a zadné osvetleniepogumovanú platformu a riadidlá, ktorým sa dá nastaviť výška.

Kúpiť si ju môžete v obchode Geekbuying za 281,39 €. Nezabudnite použiť kupón GKB544S.

kugoo s1 pro 1
Foto: Lukáš Zachar

KUGOO S1 Pro

Cena: 282,23 € | Kupón: GKB224S | Poštovné: Zadarmo

Jednou zo silných stránok KUGOO S1 Pro je dojazd, o ktorý sa stará jej 7.5 Ah batéria. Tá sa z 0 % na 100 % nabíja približne 4 hodiny. Po tomto čase je pripravená poskytnúť vám dojazd do 30 kilometrov.

Pri mojom teste, keď som jazdil cez mesto a park som zaznamenal priemerný dojazd okolo 20 kilometrov s tým, že v batérii bola ešte tretina, ktorú som si nechával ako rezervu na cestu domov. Išlo však o kombinovanú jazdu so striedavo vyššou a nižšou rýchlosťou.

kugoo s1 pro 3
Foto: Lukáš Zachar

Pri teste, v ktorom som kolobežku ponaháňal čo najvyššou rýchlosťou mi „umrela“ po 15 kilometroch. Je preto viac než jasné, že elektromotor s čoraz vyššou rýchlosťou spotrebováva čoraz viac energie, čo je logické. Pre čo najvyšší dojazd preto odporúčam zvoliť zlatú strednú cestu a jazdiť na druhom najvyššom rýchlostnom režime.

kugoo s1 pro 2
Foto: Lukáš Zachar

KUGOO S1 Pro je veľmi výkonná a zároveň cenovo veľmi dobre nastavená kolobežka. Hodí sa do miest, v ktorých sa potrebujete prepravovať rýchlo a ekonomicky. Koniec koncov, nabitie kolobežky je lacnejšie než neustále platenie za MHD alebo dokonca vlastné auto.

Pri kolobežke ako je KUGOO S1 Pro sa budete musieť chvíľu učiť jazdiť bezpečne, no keď to zvládnete, k dispozícii budete mať nástroj, ktorý vás z bodu A do bodu B prepraví rýchlo a bezstarostne.

Kúpiť si ju môžete v obchode Geekbuying za 282,23 €. Nezabudnite na kupón GKB224S.

kugoo g
KUGOO

KUGOO G-Max

Cena: 545,99 € | Kupón: GKB461S | Poštovné: Zadarmo

KUGOO G-Max sa vyznačuje hneď niekoľkými prednosťami. Poháňa ho výkonný 500 W motor, ktorý kolobežku dokáže rozbehnúť až na 35 km/h. To je dosť vysoká rýchlosť aj pre bicykel, nie to ešte pre kolobežku.

Stabilitu vám dodajú 10-palcové pneumatiky s výrazným dezénom. Vďaka kombinácii silného motora a mohnutnejších pneumatík si zajazdíte nielen na hladučkých chodníkoch, ale aj na viac „off-road“ povrchoch (čítaj: slovenských cestách).

Súčasťou kolobežky je samozrejme LED displej, na ktorom nájdete všetky potrebné informácie ako aktuálnu rýchlosť či stav batérie. Pomocou tlačidiel na riadidlách môžete ovládať výkon (Eco, Standard a Sport) ako aj zapínať predné svetlo.

gmax 3
KUGOO

O bezpečnosť sa starajú elektronická a  kotúčové brzdy schopné kolobežku zbrzdiť rýchlejšie než riešenia na lacnejších modeloch. Pocit lepšej jazdy taktiež budete mať zo 7,9-palcovej platformy pre státie, ktorá je navyše vrúbkovaná, aby ste sa z nej náhodou nezošmykli.

gmax 4
KUGOO

Konštrukcia kolobežky je vyrobená zo zliatiny horčíka, vďaka čomu je pevná a zároveň ľahká. Vnútri sa schováva 10,4 Ah batéria, ktorú z 0 % na 100 % nabijete len za 6 hodín.

Ak sa vám kolobežka páči, kúpiť si ju môžete v obchode Geekbuying za 545,99 €, ktorý vám ju zašle z európskeho skladu. Vďaka tomu nedoplácate žiadne ďalšie poplatky a navyše vám príde už do 2-7 pracovných dní. Nezabudnite použiť kupón GKB461S.

V spolupráci s Geekbuying.