Úvod Novinky Xiaomi príde s revolúciou: Takto zmení svoje telefóny!

Xiaomi príde s revolúciou: Takto zmení svoje telefóny!

0

Fotoaparáty pod displejom sú stále jednou veľkou záhadou. O technológii, ktorá bude znamenať koniec všetkým výrezom, sme počuli ešte minulý rok, kedy ju do svojich prototypov zakomponovali spoločnosti Xiaomi a Oppo.

Stále sme sa však nedočkali ani jedného oficiálneho debutu smartfónu, ktorého ponuka by túto technológiu obsahovala.

To sa ale môže už čoskoro zmeniť, píše Android Authority. Na povrch totiž preniká koncept zariadenia od Xiaomi, ktorého displej nie je domovom pre výrez a taktiež sa v ňom nenachádza žiadny vysúvací panel.

To znamená len jedno – práve teraz sa zrejme pozeráme na vizuálne prevedenie prvého smartfónu od Xiaomi, ktorý bude vybavený snímačom pod displejom.

LetsGoDigital – via Android Authority

Ide o patent, ktorý bol odhalený serverom LetsGoDigital. Všimnúť si môžeme plochého displeja a pomerne tenkých rámikov, a teda ho po dizajnovej stránke môžeme prirovnať k Mi 9.

Na základe tohto patentu sa tím z LetsGoDigital a ConceptCreator rozhodli vytvoriť „živé“ rendery očakávaného zariadenia (viď. titulná fotografia).

Ako si môžete všimnúť, fotoaparát by sa mal nachádzať v jednom z horných rohov alebo priamo v strede. Patent taktiež naznačuje, že po aktivácii selfie snímača sa displej v danej oblasti stane transparentným a teda sa budeme môcť pozerať priamo do objektívu.

Na zadnej strane si môžeme všimnúť trojicu fotoaparátov, no nie je vylúčené, že sa Xiaomi aj pri nadchádzajúcej vlajkovej lodi rozhodne pre zostavu štyroch snímačov.

Ako to však už pri patentoch býva zvykom, nemáme žiadnu záruku, že predmetný produkt niekedy uzrie svetlo sveta. Zatiaľ teda môžeme len dúfať.