Úvod Zariadenia Pumpkii: Modulárny robotický spoločník pre vášho domáceho miláčika je tu!

Pumpkii: Modulárny robotický spoločník pre vášho domáceho miláčika je tu!

Prví záujemcovia ho môžu mať za 99 dolárov, neskôr bude stáť 229 dolárov.

0

Skupina šikovných inžinierov s vášňou pre moderné technológia pripravila zaujímavý projekt. Volá sa Pumpkii a určený je pre majiteľov domácich miláčikov, o ktorých by sa chceli starať aj keď nie sú doma. Robot dokáže mačkám a psom servírovať maškrty, hrať sa s nimi alebo dokonca čistiť záchod bez toho, aby ste boli prítomní.

Projekt je momentálne vo fáze predstavenia na štartovači Indiegogo, kde si ho môžete kúpiť za 99 dolárov. Jeho cena neskôr výrazne stúpne – na 229 dolárov.

Ideálna spoločnosť pre miláčikov

Viete, čo sa u vás doma deje, keď za sebou zatvoríte dvere? Pumpkii je zariadenie určené práve pre tieto situácie. Vďaka svojmu modulárnemu dizajnu ho dokážete upraviť pre využitie s mačkami alebo psami. Jeho súčasťou sú špeciálne kolesá, HD kamera, nádobka na maškrty, robotická ruka, udička pre hranie a oveľa viac. Vývojári a inžinieri robota navrhli tak, aby sa časom vylepšoval nielen po softvérovej, ale aj hardvérovej stránke.

Pumpkii
Pumpkii

Maškrty na diaľku

Súčasťou robota je nádobka na 100 menších maškŕt, ktoré môžete psíkovi alebo mačke servírovať na diaľku pomocou smartfónu. Stačí, ak sa pozriete cez aplikáciu, čo momentálne zvieratko robí a ak vyzerá, že by si niečo dalo, môžete mu to splniť.

Vďaka HD kamere môžete skontrolovať, čo robí aj keď nie ste doma. Pomocou integrovaného mikrofónu a reproduktoru sa k nemu dokonca môžete aj prihovoriť a sledovať reakcie.

Pumpkii
Pumpkii

Azda najzaujímavejšou funkciou je možnosť využitia robotickej ruky, pomocou ktorej môžete napríklad vyčistiť záchod vašej mačky. Pumpkii je inovatívny produkt určený pre milovníkov zvierat, ktorý nemá obdobu.

Ak sa vám zapáčil, objednať si ho môžete na štartovači Indiegogo. Získate ho za spomínaných 99 dolárov. Viac informácií nájdete na webe projektu.