Úvod Zariadenia Pulzný oxymeter zmeria okysličenie krvi: Malý prístroj stojí len 20 €, pomôže...

Pulzný oxymeter zmeria okysličenie krvi: Malý prístroj stojí len 20 €, pomôže odhaliť problémy

(Sponzorovaný obsah) Skontrolovať si hladinu kyslíka v krvi je veľmi jednoduché. Postačí vám pulzný oxymeter.

0

V súvislosti s prebiehajúcou pandémiou nového koronavírusu sa ľudia začali viac sústrediť na zdravie. Je síce pozoruhodné, že ich k tomu dotlačilo až tak závažné ochorenie, akým COVID-19 nepochybne je, no aspoň, že sa tak stalo.

Pri akomkoľvek ochorení dýchacích ciest či pľúc je nutné sledovať hladinu okysličenia krvi. Aj preto sa malé „štipce“ na prsty známe ako oxymetre nachádzajú v nemocniciach, sanitkách či ambulanciách.

Pulzný oxymeter – nový člen domácej lekárničky?

Cena: 23,99 € | Poštovné: Zadarmo

Zmeranie okysličenia krvi patrí medzi jedno z najzákladnejších vyšetrení, ktoré zdravotníci robia. Okrem toho, že zistia či je hemoglobín dostatočne saturovaný kyslíkom dokáže malý oxymeter zároveň merať aj rýchlosť tepu.

Oxymeter zapnete a obsluhujete jediným tlačidlom. Výsledky zobrazí na OLED displeji.

Ako teda vyzerá optimálna hladina kyslíka v krvi? Pohybuje sa v rozmedzí od 75 do 100 mm ortute (mmHg), čo vám digitálny oxymeter vyhodnotí ako 95 až 100 percent. Ak okysličenie klesne pod túto hranicu, daný človek môže, no nemusí, mať problém s pľúcami.

Zariadenie poháňajú dve AAA batérie, ktoré síce nie sú v balení, no väčšina domácností ich niekde v zásuvke určite nájde.

Ak sa vám takéto zariadenie hodí do vybavenia, kúpiť si ho môžete za 24 €. Pôvodne v obchode TomTop stálo 36 €.