Úvod Novinky 5G kradne kyslík z pľúc a preto horšie znášame koronavírus: Slováci začali zdieľať...

5G kradne kyslík z pľúc a preto horšie znášame koronavírus: Slováci začali zdieľať nepravdivé informácie

119

Situácia týkajúca sa pandémie koronavírusu vôbec nie je priaznivá. Každá vážna situácia je úrodnou pôdou pre rôzne hoaxy, ktoré sa v prípade šírenia ochorenia COVID-19 rozmnožili ako huby po daždi. Na najnovší z nich nás upozornil jeden z čitateľov. Hovorí sa v ňom, že koronavírus spôsobujú siete 5G.

Koronavírus, kvapôčková infekcia, ktorá sa do sveta rozšírila z Číny, naháňa strach nejednému z nás. Denne čítame články o tom, čo sa deje v najzasiahnutejších krajinách na svete, čo v ľuďoch vyvoláva pocit strachu. Je to prirodzené, čo však neospravedlňuje fakt, že je nutné okamžite hľadať odpovede tam, kde v žiadnom prípade nie sú. Taký je aj príbeh najnovšieho hoaxu, ktorý sa bohužiaľ prepracoval aj na Slovensko.

V ňom ľudia zo šírenia koronavírusu obviňujú najmodernejšie siete 5. generácie. Len včera sme pritom informovali o Britoch, ktorí kvôli podobným falošným správam zapaľovali vysielače, čím operátorom spôsobili nemalé škody.

5G rezonuje s molekulou kyslíka a dodáva kyslíku spätnú polaritu, vďaka ktorej je oveľa menej použiteľným pre ľudské telo,“ píše sa v gramaticky nesprávne napísanom príspevku, ktorý TECHBYTE získal. „Pri vysokých koncentráciách 5G dostávate na úroveň udusenia ľudí na ulici,“ pokračuje (pozn. red.: text sme opravili, aby dával zmysel).

5G a WiFi ničia mikroorganizmy a tie nás potom otrávia

Ďalším bodom vo falošnej správe, ktorý má prispievať k oslabeniu ľudského tela a následnému silnejšiemu prejavu koronavírusu už nie je len samotné 5G. Do kolotoča fake news konšpirátori zapájajú aj Wi-Fi, ktorá má „poškodzovať mikroorganizmy, ktoré následne začnú produkovať toxíny v sebaobrane. Tieto organizmy sa začnú rýchlo rozmnožovať, aby si zabezpečili prežitie,“ vysvetľuje falošná správa.

„A tak máme príznaky podobné chrípke z týchto vnútorných parazitných organizmov pod útokom z mikrovlnných žiarení WiFi, ktoré sa rýchlo rozmnožujú a vylučujú toxíny. Toto je skutočná choroba, ktorú ľudia dostávajú, nie koronavírus,“ podotýka falošná správa.

Pochopiteľne, správy ako túto treba ignorovať a ľudí, ktorí ich šíria na to upozorniť.