Úvod Novinky Google I/O 2020 sa ruší úplne: Nebude ani cez online prednášky

Google I/O 2020 sa ruší úplne: Nebude ani cez online prednášky

0

Kvôli šíriacemu sa ochoreniu COVID-19 bolo po celom svete zrušených množstvo konferencií, výstav a ďalších hromadných podujatí, z ktorých sa časť presunula do online priestoru.

Prostredníctvom online vysielania sa mala konať aj každoročne ostro sledovaná konferencia pre vývojárov Google I/O, ktorá pripadá na máj. Usporiadateľ sa tak rozhodol kvôli obavám o bezpečnosť účastníkov a divákov.

Tým účastníkom, ktorí si už zakúpili vstupenku, Google peniaze vráti, alebo im poskytne ako náhradu vstupenku na budúcoročnú konferenciu Google I/O 2021.

Žiaľ, podľa posledných správ sa tohtoročná konferencia Google I/O nebude konať vôbec. Ani cez internet. Štát Kalifornia, kde sa konferencia mala odohrať, zaviedol prísne opatrenia v boji so šíriacou sa nákazou.

Šéf Google Sundar Pichai na pódiu minuloročnej konferencie. Foto: Mashable

Guvernér amerického štátu Kalifornia Gavin Newsom nariadil zákaz vychádzania a všetkých obyvateľov vyzval, aby zostali doma a pomohli tak v boji proti pandémii.

Všetky novinky z konferencie Google I/O bude spoločnosť Google prezentovať so svojich blogoch a na oficiálnych fórach. Či už sa to týka operačného systému Android 11, alebo aplikácií a ďalších služieb v područí spoločnosti Google. O novinky tak diváci a technologickí nadšenci neprídu.