Úvod Novinky Xiaomi Mi Mix 4 sa začína rysovať: Ponúkne špičkovú výbavu

Xiaomi Mi Mix 4 sa začína rysovať: Ponúkne špičkovú výbavu

1

Modelový rad Mi Mix je akousi výkladnou skriňou značky Xiaomi, ktorý na seba upriamil patričnú pozornosť v roku 2016. V danom roku bola totižto predstavená prvá generácia smartfónu z tohto radu, ktorá disponovala dovtedy nevídane štíhlymi okrajmi okolo displeja.

Dizajn „bez rámikov“ si odvtedy osvojilo mnoho iných výrobcov a modelov smartfónov. Okraje okolo obrazovky však stále existovali a existujú, aj keď s prebiehajúcim vývojom v tejto oblasti zaberajú čoraz menšiu časť z prednej strany zariadenia.

Vďaka tomu môžu užívatelia získať viac zobrazovacej plochy v menšom tele zariadenia nehovoriac o atraktívnejšom dizajne, ku ktorému tenšie okraje okolo displejov prispievajú.

Xiaomi Mi Mix 4

Xiaomi Mi Mix 4 by mal byť predstavený o niečo skôr ako predchádzajúca generácia. Server MyDrivers odkazuje na príspevok na sociálnej sieti Weibo, kde sa objavili prvé podrobnejšie informácie o novej generácii smartfónu.

Xiaomi Mi Mix 4 sa zaradí medzi ostatné popredné vlajkové zariadenia obrazovkou s rozlíšením 2048 x 1080 pixelov, ktorá by mala mať zakrivené bočné okraje. Uhlopriečka ani typ zobrazovacieho panela známy nie je.

Dá sa ale predpokladať, že pôjde o panel s uhlopriečkou väčšou ako 6 palcov. Spoľahnúť sa asi môžeme aj na OLED technológiu. Výkon bude podľa informácií z čínskej sociálnej siete dávkovať vylepšený Snapdragon 855+, 12 GB RAM a až 1 TB interné úložisko typu UFS 3.0.

xiaomi mi mix 4
Foto: Weibo

Určite bude k dispozícii aj model s menšou kapacitou operačnej a internej pamäte. 1TB ROM a 12 GB RAM bude patriť najlepšie vybavenej a tým pádom aj najdrahšej verzii. Cenu ale zatiaľ nepoznáme.

Dobre vyzerá informácia o 4500 mh batérii s 30W bezdrôtovým nabíjaním. Podobnú kapacitu a výkon bezdrôtového nabíjania má ponúknuť aj Huawei Mate 30 Pro. Fotoaparát? Rozlíšenie 108 Mpx. Doplní ho 16 Mpx snímač s ultra širokouhlým objektívom a 12 Mpx senzor s optickým priblížením.

Spomína sa aj NFC, 3,5 mm audio konektor či najnovšia verzia užívateľského prostredia MIUI 11. Predstavenie sa má odohrať už na budúci mesiac (september) v domovskej krajine výrobcu v Číne. Medzinárodnú dostupnosť by sme mohli očakávať niekedy v októbri.

Čínska sociálna sieť Weibo je zatiaľ jediným priamym zdrojom informácií, preto sa na ne netreba úplne spoliehať. Mi Mix 4 sa ale začína postupne rysovať a zatiaľ vyzerá dobre.