Úvod Novinky Xiaomi inovuje šialeným tempom: Jeden smartfón majú poháňať solárne panely

Xiaomi inovuje šialeným tempom: Jeden smartfón majú poháňať solárne panely

0

Výrobcovia smartfónov z Číny sa dychtivo snažia vyrábať čo najunikátnejšie smartfóny s čo najinovatívnejším dizajnom, čoho dôkazom je aj nový patent spoločnosti Xiaomi. Jeho obsah totiž hovorí o telefóne vybavenom solárnym panelom, informuje server Gizmochina.

Snímka nižšie zobrazuje smartfón, ktorého displej nie je obmedzený kontroverzným výrezom. Obrovský panel rozprestierajúci sa po celej prednej strane telefónu však v mnohých zanecháva otázku ohľadom umiestnenia fotoaparátu. Vyzerá to tak, že sa spoločnosť pri tomto modeli rozhodla využiť technológiu fotoaparátu priamo v displeji.

Xiaomi – LetsGoDigital

Snímač odtlačkov prstov?

Smartfón je na zadnej strane vybavený dvomi vertikálne zoradenými senzormi, ktoré od seba oddeľuje LED dióda. Absencia snímača odtlačkov prstov potvrdzuje, že novinka tento štýl odomknutia ponúkne priamo v displeji.

Presuňme sa však k najzaujímavejšej časti telefónu – solárnemu panelu. Ten by mal podľa snímky pokrývať väčšinu zadnej strany, čo znamená, že si telefón budeme môcť nabíjať už len tým, že ho necháme položený na parapete.

Ohľadom vydania telefónu zatiaľ nemáme k dispozícii žiadne bližšie informácie. Samotné schválenie patentu totiž nemusí hneď znamenať, že sa Xiaomi do výroby unikátneho zariadenia aj skutočne pustí. Všetko teda ukáže len čas.