Úvod Novinky Samsung Galaxy Watch2 oficiálne: Vylepšený dizajn, EKG a viac!

Samsung Galaxy Watch2 oficiálne: Vylepšený dizajn, EKG a viac!

0

Po premiére nového vlajkového tabletu Galaxy Tab S6 Samsung aktuálne predstavuje novú generáciu inteligentných hodiniek Galaxy Watch Active2, ktoré budú dostupné v dvoch veľkostiach.

Samsung nové hodinky opisuje ako vášho osobného asistenta, ktorý vás udrží fit a v obraze. Čo teda Galaxy Watch2 ponúkajú? V prvom rade tu je minimalistický okrúhly dizajn tvorený konštrukciou, ktorej chýba fyzická otočná luneta.

Tú však zastúpila digitálna otočná luneta, prostredníctvom ktorej je možné ovládať niektoré funkcie hodiniek. Umožňuje ešte pohodlnejšiu navigáciu a súčasne maximalizáciu veľkosti obrazovky. Dotyková luneta sa teraz priamo na zakrivenej Super AMOLED obrazovke otáča ako po smere, tak proti smeru hodinových ručičiek.

Hodinky budú okrem dvoch veľkostí dostupné v dvoch konštrukčných prevedeniach.

Samsung
Foto: Samsung

V odľahčenom hliníkovom prevedení s neformálnym fluoroelastomerovým (FKM) remienkom, alebo v prvotriednom vyhotovení z pevnej nehrdzavejúcej ocele s koženým remienkom, ktoré bude k dispozícii u vybraných mobilných operátorov v 44 mm LTE verzii.

Užívateľ môže v prípade potreby a vkusu remienky obmieňať za iné. Pri oboch typoch hodiniek majú rovnakú šírku 20 milimetrov. Hodinky sú odolné na úrovni noriem 5ATM, IP68MIL-STD-810G.

Pre menšie zápästia je určený model s priemerom ciferníka 40 milimetrov. Tvorí ho 1,2″ AMOLED displej s rozlíšením 360 x 360 pixelov. Väčší typ má priemer 44 milimetrov a totožný displej, no s 1,4″ uhlopriečkou. Obrazovky chráni odolná vrstva Corning Gorilla Glass DX+.

Samsung
Foto: Samsung

Galaxy Watch2 poháňa vlastný čipset výrobcu, 10 nm Exynos 9110, ktorý tiká aj v útrobách predchádzajúcich modelov inteligentných hodiniek s logom Samsung. Samozrejmosťou je vlastný operačný systém Tizen s užívateľským prostredím One UI. Model bez LTE má 768 MB RAM a 4 GB úložisko, verzia s LTE 1,5 GB RAM a 4 GB internú pamäť.

Samsung vylepšil snímač srdcového tepu, ktorý je schopný vykonať meranie na úrovni EKG. Snímač pre tieto potreby využíva 8 fotodiód. EKG však na Slovensku dostupné zatiaľ nebude. Skôr avizovanú detekciu ťažkých pádov Samsung v tlačovej správe nespomína.

Galaxy watch2
Foto: Samsung

40 mm verzia hodiniek má batériu s kapacitou 247 mAh. 44 mm typ pochopiteľne väčšiu, 340 mAh batériu. Nabíjajú sa bezdrôtovo. Bezdrôtové pripojenie zabezpečí WiFi, Bluetooth 5.0, NFC a modul s LTE. Na palube sa ďalej nachádza gyroskop, akcelerometer, barometer, senzor okolitého svetla a lokalizačné služby GPS, Galileo a Glonass.

Samsung vylepšil športové funkcie. Automatická detekcia aktivity sa po novom týka 7 druhov športov vrátane behania, chôdze, jazdy na bicykli, plávania, veslovacieho trenažéra, eliptického trenažéra a dynamického tréningu.

Samsung Galaxy watch2
Foto: Samsung

Manuálne sa dá nastaviť monitorovanie pre viac ako 39 druhov cvičení. Vďaka integrácii poprednej spánkovej a meditačnej aplikácie Calm hodinky poskytujú prístup k programom riadenej meditácie. Vylepšené algoritmy analýzy spánku vám pomôžu dosiahnuť zdravé vzorce spánku (v štyroch fázach), ktoré prispievajú k zotaveniu vášho organizmu v noci a pripravia vás na ďalší deň.

Aktualizovaná funkcia Running Coach môže monitorovať rýchlosť behu v reálnom čase a využíva sedem rôznych programov behania, vďaka ktorým lepšie dosiahnete svoje ciele. Ďalším plusom je hlbšia integrácia hudobnej služby Spotify.

Samsung Galaxy Watch2: Dostupnosť a cena

Inteligentné hodinky Samsung Galaxy Watch2 sa budú predávať od. 13. septembra za 299 €. Cena sa týka 40 mm modelu v čiernom, striebornom a zlato-ružovom prevedení. 44 mm model v rovnakých farebných prevedeniach sa bude od totožného dátumu predávať za 319 €.

Vrcholom portfólia bude 44 mm verzia (čierna, strieborná, zlatá) z nehrdzavejúcej ocele s koženým remienkom a LTE pripojením za 469 €. Tento typ sa bude dať zakúpiť až v októbri.