Úvod Zariadenia MediaTek má novú sériu čipov: Mieria do smartfónov strednej triedy

MediaTek má novú sériu čipov: Mieria do smartfónov strednej triedy

1
MediaTek helio G90T - ©Android Police

Spoločnosť MediaTek sa v oblasti výroby čipov usilovne snaží konkurovať firmám ako je Qualcomm. Aj keď má na svojom konte už zopár procesorov, ani jeden sa zatiaľ nezaradil medzi absolútnu špičku. Teraz výrobca prichádza s predstavením nového radu čipov, ktoré zrejme najčastejšie uvidíme v smartfónoch strednej triedy.

G90 a G90T

Ako už informoval web Android Police, MediaTek predstavil celkovo dva procesory – G90 a G90T. Prvý z dvojice disponuje jadrami Cortex A55, čo znamená, že bude určený skôr na bežné používanie. G90T však bude obsahovať Cortex A76, čo z neho robí skvelý procesor pre náročnejšie aplikácie a hry.

Maximálna frekvencia sa pohybuje na hranici 2,05 GHz, pričom na výrobu bola použitá 12 nm technológia. O grafiku sa stará čip Mali-G79 3EEMC4 bežiaci až na 800 MHz.

Podpora 64 Mpx senzorov a lepší herný výkon

Čo sa týka operačnej pamäte, smartfóny vybavené G90 alebo G90T budú schopné ponúknuť až 10 GB LPDDR4x. Procesory však nezaháľajú ani v oblasti fotoaparátov, keďže disponujú podporou pre 64 Mpx senzory.

Nesmieme zabudnúť ani na novinku s názvom Turbocharged Gaming – technológiu, ktorá okrem iného využíva AI k tomu, aby používateľovi spríjemnila herný zážitok, teda ponúkla lepší výkon.

Ako už nepriamo naznačujú samotné špecifikácie, čipy G90 a G90T budú určené skôr pre smartfóny strednej triedy. Viac detailov ohľadom nového radu by sme sa mali dočkať v blízkom období.