Úvod Zaujímavosti Kazetové prehrávače ešte nevymreli. Tu je dôkaz v podobe Walkmana s Bluetooth

Kazetové prehrávače ešte nevymreli. Tu je dôkaz v podobe Walkmana s Bluetooth

4
Kazetový prehrávač s Bluetooth
Kazetový prehrávač s Bluetooth

Približne 40 rokov stará audio technológia sa už onedlho vráti na scénu. Reč tu je o mobilných kazetových prehrávačoch, na ktoré si mnohí z vás ešte nepochybne pamätajú. Avizovaná novinka IT’S OK ponúkne 3,5 mm port pre pripojenie jacku a aj bezdrôtovú technológiu Bluetooth.

Realita sa z nej ale stane až vtedy, keď tvorcovia moderného Walkmanu nadobudnú nevyhnutnú finančnú injekciu. S tým im pomáha populárny crowdfunding web Kickstarter, kde majú už dlhšie rozbehnutý projekt.

Spoločnosť Ninm dokázala do dnešného dňa vyzbierať cez 46 000 dolárov, čo je podstatne viac, než potrebovala. Jej pôvodný cieľ spočíval vo vyzbieraní necelých 13 000 dolárov.

Kazetový prehrávač IT’S OK vyzerá takmer tak isto, ako vyzerali tie, ktoré sme používali v 90. rokoch. Má však niečo, čo sme v tej dobe nepoznali. Prostredníctvom technológie Bluetooth vo verzii 5.0 totiž dokáže spolupracovať i s bezdrôtovými slúchadlami alebo reproduktormi.

Kazetový prehrávač s Bluetooth
Kazetový prehrávač s Bluetooth

Nechýba mu ale ani klasika v podobe 3,5 mm portu, kam možno pripojiť kompatibilný kábel od audio príslušenstva. Používateľ má preto tentokrát na výber až z dvoch štandardov.

Čo sa týka ceny, tak tvorcovia prehrávača si za jeden kúsok pýtajú 75 dolárov. Doručenie by malo prebehnúť niekedy koncom roka, a to spolu s prázdnou kazetou.