Úvod Aplikácie Facebook Messenger sa zmení: Zmizne z neho jedna funkcionalita!

Facebook Messenger sa zmení: Zmizne z neho jedna funkcionalita!

0

Facebook v roku 2016 predstavil pre komunikačnú platformu Messenger Instant Games, resp. Okamžité hry, ktoré mohli účastníci hrať priamo v populárnej chatovacej aplikácii. 

Vývojári zo začiatku stavili na známe mená z herného sveta a užívatelia si tak mohli krátiť čas titulmi ako PAC-MANSPACE INVADERS alebo Brick Pop. Ponuka hier sa v priebehu času rozširovala.

V minulom roku Facebook rozšíril dostupnosť Instant Games pre skupiny na Facebooku v rámci kategórie Facebook Gaming. Facebook však prekvapivo oznamuje, že do konca tohto leta Okamžité hry z aplikácie Messenger (iOS aj Android) odstráni.

Nezmiznú nadobro. Len sa presunú na Facebook. V ľavostrannom menu sociálnej siete stačí kliknúť na položku Hry, kde by ste ponuku Instant Games mali nájsť.

messenger
Okamžité hry na Facebooku

Facebook tvrdí, že chce Messenger udržať „rýchly a nenáročný“, preto hranie hier priamo v komunikačnej aplikácii zastaví. Na druhú stranu, nie je známe, aký veľký záujem o Okamžité hry v aplikácii Messenger vlastne bol.

Je možné, že tvorcov k zmene motivoval aj nezáujem zo strany užívateľov. Predsa len, Messenger je hlavne o komunikácii. V každom prípade sa budú dať hrať Okamžité hry už len v prostredí veľkého Facebooku.