Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Mi Band 4 predstavený: Toto je nástupca najpopulárnejšieho športového náramku sveta

Xiaomi Mi Band 4 predstavený: Toto je nástupca najpopulárnejšieho športového náramku sveta

0

Xiaomi Mi Band je absolútnou jednotkou na trhu s inteligentnými športovými náramkami a po sérií zákulisných dohadov konečne prichádza v oficiálnej podobe. Väčšina z náležitostí sa potvrdila, poďme si ich teda zrekapitulovať.

Xiaomi Mi Band 4 je dostupný v troch verziách – bez NFC, s NFC a v špeciálnej edícii Avengers. Náramok má obdĺžnikový farebný OLED displej s rozlíšením 120 x 240 pixelov a uhlopriečkou 0,95 palca.

Novinkou je vysoko citlivý 6-osový senzor orientácie, vďaka ktorému bude sledovanie športových aktivít presnejšie. Náramok po novom rozpozná aj zdvihy. Vodotesnosť 50M ho predurčuje aj pre monitorovanie plaveckých výkonov.

xiaomi mi band 4
Foto: Xiaomi

Ako prínosná sa javí ďalšia novinka – zabudovaný mikrkofón. Primárne je určený pre zadávanie hlasových príkazov digitálnemu asistentovi Xiao AI. Či ho bude možné využívať aj pri iných situáciách momentálne nevieme. NFC čip je vhodný pre digitálne platby a pohodlnejšie spárovanie smartfónu so samotným náramkom.

Na palube pochopiteľne zostáva snímač srdcového tepu, funkcia pre sledovanie kvality spánku a ďalšie monitorovacie schopnosti, na ktoré sme boli zvyknutí. Bezdrôtovú konektivitu zabezpečí Bluetooth 5.0.

xiaomi mi band 4
Foto: Xiaomi

Typ s NFC vydrží na jedno nabitie 15 dní. Verzia bez NFC obvyklých 20 dní. Pri intenzívnom užívaní však treba počítať s nižšou výdržou na jedno nabitie. Dizajn zariadenia sa takmer nezmenil a náramok je stále pohodlne vymeniteľný.

xiaomi mi band 4
Foto: Xiaomi

Xiaomi Mi Band 4 sa bude v základnej verzii bez NFC predávať za vynikajúcich 169 CNY, teda asi 21 EUR. Prevedenie s NFC stojí 29 EUR, limitovaná edícia Avengers 45 EUR. Európske ceny sú prepočítane z čínskych.

Medzinárodná dostupnosť zatiaľ upresnená nebola, no treba počítať s tým, že sa bude náramok predávať v Európe s vyššou, aj keď asi stále viac ako priateľskou cenou.