Úvod Zariadenia Smartband Xiaomi Mi Band 4 prešiel certifikáciou. Toto sú jeho prvé fotografie

Xiaomi Mi Band 4 prešiel certifikáciou. Toto sú jeho prvé fotografie

0
C

Kým inteligentným hodinkám vládnu Apple Watch, športovým náramkom zase kraľuje Xiaomi Mi Band. Najpredávanejšie monitorovacie zariadenie fyzickej činnosti príde tento rok v novej generácii.

Výrobca sa však s uvedením na trh neponáhľa. Dôvod je prostý. Súčasná generácia Mi Band 3 sa stále veľmi dobre predáva, a to bez akéhokoľvek zníženia cien. Objem dodaných kusov ani marža neklesá, nová generácia sa tak na trh ponáhľať nemusí.

Xiaomi predstaví Mi Band 4 podľa slov finančného riaditeľa neskôr v tomto roku. Nová generácia športového náramku prešla certifikáciou telekomunikačného úradu v Taiwane. Vďaka tomu si môžeme pozrieť, ako Mi Band 4 vyzerá.

mi band 4

Snímky z certifikácie nie sú také okúzľujúce ako reklamné obrázky. Prevedenie však zobrazujú hodnoverne. Nová generácia bude dostupná v dvoch verziách s NFC a bez NFC.

xiaomi

Typ s NFC sa bude s najväčšou pravdepodobnosťou predávať iba v Číne, s cieľom ponúknuť zákazníkom mobilné platby cez službu Xiaomi Pay. Dokonalejšie pripojenie k primárnemu zariadeniu zabezpečí najnovší Bluetooth 5.0 LE.

xiaomi

Snímač srdcovej frekvencie sa bude v zariadení nachádzať tiež. Skôr sa špekulovalo o dokonalejšom senzore, ktorý by zabezpečil EKG funkcionalitu po vzore najnovších Apple Watch 4. Vzhľadom na cenovú triedu by sme ale s EKG nepočítali.

Úspech tohto príslušenstva je naviazaný práve na dostupnú cenu, ktorá by nemala s novou generáciou stúpnuť. Zatiaľ netušíme, ako to bude s batériou. Snáď sa dočkáme ešte lepšej výdrže.