Úvod Aplikácie Facebook zoznamka: Príde už tento rok, ako bude fungovať?

Facebook zoznamka: Príde už tento rok, ako bude fungovať?

0

V priebehu tohtoročnej konferencie Facebook F8 sme sa dozvedeli hneď niekoľko skvelých noviniek týkajúcich sa širokej škály služieb, ktoré nám gigant poskytuje. Medzi ne patrí aj Facebook Dating, aplikácia, ktorá má doraziť už do konca tohto roku.

Aplikácia má slúžiť pomerne jednoduchému účelu – zistiť, kto je vašou „potencionálnou životnou láskou“.

Facebook Dating – FOTO: Facebook (via Engadget)

Prezlečený Tinder?

Funkcionalitu Facebook Dating môžeme priamo prirovnať k Tinderu. Prostredníctvom služby môžete vyjadriť záujem o niektorého z vašich priateľov (a priateliek). Facebook tvrdí, že týmto spôsobom dokáže zistiť, či má daný používateľ medzi svojimi priateľmi niekoho, s kým zdieľa rovnaké sympatie.

Aplikácia vám umožňuje si vybrať až 9 priateľov, ku ktorým môžete cítiť určitú formu náklonnosti. Pokiaľ aj vybraní používatelia používajú Facebook Dating, obdržia notifikáciu, v ktorej im bude oznámené, že majú „nápadníka“ (alebo nápadníčku).

Facebook Dating – FOTO: Engadget

Pre niektorých nepochopiteľná zbytočnosť

Pre niektorých sa môže podstata tejto aplikácie zdať nezrozumiteľná, no kto vie, aký veľký potenciál v sebe Facebook Dating skutočne ukrýva.

Je však dôležité poznamenať, že aj keď je funkcionalita tejto aplikácie skutočne jednoduchá, sympatie musia byť, logicky, vzájomné. Ak nebudú, nikto sa nikdy o označení daného používateľa (a tým pádom aj o vašich pocitoch) nedozvie.

Ako prví si službu otestujú obyvatelia Spojených štátov, a to do konca tohto roku. Následne by mala expandovať aj do ostatných krajín.