Úvod Novinky Samsung Galaxy Tab S5e predstavený: Toto je kompletná špecifikácia a slovenská cena!

Samsung Galaxy Tab S5e predstavený: Toto je kompletná špecifikácia a slovenská cena!

0

Spoločnosť Samsung predstavila Galaxy Tab S5e – tenší, ľahší a prepracovaný tablet s inteligentnými funkciami, vďaka ktorému budete neustále pripojení.

Galaxy Tab S5e je vybavený 10,5-palcovým displejom bez typického tlačidla, má veľkú kapacitu batérie a bol precízne vyvinutý pre bohaté a podmanivé zážitky. Samsung Galaxy Tab S5e bude na Slovensku dostupný od polovice apríla v čiernej, zlatej a striebornej farbe.

Odporúčaná maloobchodná cena bude 419 EUR za WiFi verziu a 479 EUR za LTE verziu.

Dizajn a prevedenie

Štíhle kovové telo nového tabletu je tenké len neuveriteľných 5,5 mm a váži iba 400 gramov, vďaka čomu je Tab S5e extrémne jednoducho prenosný a odolný.

galaxy tab s5e

Tab S5e je vybavený batériou s predĺženou výdržou až na 14,5 hodín, a je tak optimálne pripravený pre dlhotrvajúci výkon. Môžete pohodlne surfovať po internete, streamovať obsah, hrať hry alebo si užívať multimédiá. Bezpečnosť zaistí snímač odtlačkov prstov, ktorý sa nachádza v tlačidle na boku zariadenia.

samsung

Súčasťou operačného systému tabletu je digitálny asistent Bixby vo verzii 2.0, pomocou ktorého môžete ovládať podporované domáce spotrebiče a využívať inteligentnejšiu interakciu so samotným zariadením. Samozrejmosťou je ovládanie hlasom.

samsung

Samsung Galaxy Tab S5e dokáže pracovať so stanicou DeX. Vďaka nej jednoducho pripojíte externú klávesnicu (v predaji samostatne) a s tabletom tak môžete pracovať ako s počítačom. Priamo z tabletu dokážete prijať hovor alebo odpovedať na správu. A to aj v prípade, že telefón nemáte práve v dosahu. Stačí preto prihlásenie v službe Samsung Account.

Špičkový obraz a zvuk

Samsung Galaxy Tab S5e je pochopiteľne vybavený ikonickým Super AMOLED displejom s uhlopriečkou 10,5-palca s pomerom strán 16:10. Vďaka zoštíhleným okrajom zaberá obrazovka 81,8 % z prednej plochy prístroja.

samsung

Vlajkový obraz dopĺňa zvuk šíriaci sa zo štvorice reproduktorov, ktoré zohľadňujú to, v akej polohe tablet držíte. Zvuk a jeho hlasitosť sa prispôsobí ako režimu na výšku, tak na šírku. Audio kapacity potvrdzuje značka AKG a štandard Dolby Atmos.

Špecifikácia

  • Displej10,5” WQXGA Super AMOLED, 16:10
  • Čipset: Osem jadier (2×2,0 GHz a 6×1,7 GHz) Pozn.: konkrétny typ výrobca neuvádza, zrejme Snapdragon 670, resp. niektorý z ekvivalentných.
  • Pamäte4 GB RAM, 64 GB úložisko + microSD 512 GB
  • Foto: 13 Mpx primárny fotoaparát, 8 Mpx selfie
  • VideoUHD 4K (3840 x 2160 px.) pri 30 fps
  • Batéria7 040 mAh, rýchle nabíjanie USB 3.1 typ C 
  • Oper. systém: Android 9.0 Pie s One UI
  • Pripojenia: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac 2,4 G+5 GHz, VHT80 MU-MIMO, Wi-Fi Direct, Bluetooth v5.0, GPS,Glonass, Beidou, Galileo. 
  • SenzoryAkcelerometer, snímač odtlačkov prstov, gyroskop, geomagnetický senzor, Hallov senzor, RGB svetelný senzor
  • Audio: 4 reproduktory AKG, 3,5 mm absentuje (v balení USB C redukcia)
  • Rozmery a váha245 × 160 × 5,5 mm, 40 gramov
  • Cena: 419 € WiFi, 479 € LTE