Úvod Novinky Na OnePlus 6 a OnePlus 6T naportovali fungujúcu verziu MIUI 10

Na OnePlus 6 a OnePlus 6T naportovali fungujúcu verziu MIUI 10

0

MIUI je jeden z najrozšírenejších a najobľúbenejších používateľských prostredí. Pre mnohými rokmi Xiaomi svoj systém vyvíjal aj pre zariadenia iných výrobcov, čo už dnes, prirodzene, nerobí.

Starostlivosť o svoje vlastné zariadenia však majú skutočne prepracovanú. Čo však tí, ktorí by chceli vyskúšať MIUI a nemajú smartfón od Xiaomi?

Vyzerá to tak, že svitá na lepšie časy. Plná verzia MIUI 10 bola totiž úspešne naportovaná na OnePlus 6OnePlus 6T. Ide o neoficiálny projekt, takže neočakávajte, že pri ňom bude fungovať úplne všetko.

OnePlus 6T

MIUI 10 je používateľské rozhranie založené na Android 9.0 Pie (označenie pri Xiaomi – 8.11.23). Pre inštaláciu budete musieť mať OnePlus 6 alebo 6T vo verzii 0B8 alebo novšej. Pochopiteľne, inštalácia nie je vhodná pre používateľov, ktorí ešte nikdy niečo podobné nerobili.

Vývojár portu tvrdí, že na OnePlus 6 a 6T funguje takmer všetko vrátane výrezu a automatického jasu. Čo však potrebuje doladenie je NFC, tlačidlo pre zapnutie/vypnutie baterky, MIUI fotoaparát, Mi účty a prepínač blokovania rotácie displeja.

Je viac než jasné, že MIUI 10 pre OnePlus 6 a 6T nie je niečo, po čom by okamžite skočili tisíce majiteľov. Je však zaujímavé, že niečo takéto funguje aj v dnešnej dobe a svojim spôsobom nás to vracia späť v čase.