Vďaka internetu sa nám otvára prístup ku azda všetkým trhom na svete. Jedným z najatraktívnejších je práve čínsky trh, ktorý v sebe skrýva skutočne zaujímavé kúsky. Dva z nich sme si dnes vybrali.

Elephone Soldier

Cena: 195,79 €

Svet odolných smartfónov sa dočkal ďalšieho zaujímavého prírastku. Volá sa Elephone Soldier a len nedávno sa objavil v ponuke overeného obchodu Efox shop, ktorý sa ho rozhodol zaradiť do exkluzívnej akcie.

Elephone Soldier
Elephone Soldier

Elephone Soldier disponuje odolnou konštrukciou chránenou gumenými prvkami. Nechýba ani certifikácia IP68, vďaka čomu je telefón odolný nielen voči vode, ale aj prachu. Najzaujímavejšia je azda zadná strana, na ktorej nájdeme zosilnený panel so zadným fotoaparátom, SOS tlačidlo a dokonca aj kompas.

Elephone Soldier do vienka dostal desaťjadrový procesor Helio X25 s jadrami o takte 2.5 GHz. Čo sa pamäti týka, spoľahnúť sa môžeš na RAM o kapacite 4 GB a 64 GB úložisko s možnosťou rozšírenia na 512 GB. Telefón poháňa stále obstojný Android 8.0 Oreo a 5 000 mAh batéria so slušnou výdržou.

Elephone Soldier
Elephone Soldier

Zadnú stranu zdobí 21 Mpx fotoaparát, prednú zas 16 Mpx senzor. Nejde o úplne najlepšie senzory, fotkami však rozhodne neurazia. Veľmi príjemným prekvapením je jeho 5,5-palcový displej s rozlíšením 2 560 x 1 440, ktorý je zároveň chránený vrstvou krycieho skla Gorilla Glass 3.

UMIDIGI Z2 Pro

Cena: 293,69 €

Druhým zaujímavým zariadením je nádherný UMIDIGI Z2 Pro. Značka UMIDIGI je na trhu už dávno, no až teraz sa malými krôčikmi dostáva do povedomia Slovákov. Má na to nárok, zariadenia tohto sympatického výrobcu ponúkajú nádherný pomer ceny a výkonu.

UMIDIGI Z2 Pro disponuje 6,2-palcovým displejom s pomerom strán 19:9 a rozlíšením 2 246 x 1 080 pixelov, osemjadrový procesor Helio P60 s taktom jadier 2.0 GHz a oveľa viac. Procesoru sekunduje 6 GB operačná pamäť RAM128 GB úložisko rozšíriteľné o ďalších 256 GB.

Zadnú stranu zdobí dvojica fotoaparátov (16 Mpx + 8 Mpx), prednú taktiež dvojica fotoaparátov s identickým rozlíšením.

UMIDIGI Z2 Pro
UMIDIGI Z2 Pro

Zariadenie v sebe nesie 3 550 mAh batériu, ktorá je schopná rýchlonabíjania (18 W) a bezdrôtového nabíjania (15 W). Nechýba ani podpora Bluetooth 4.2, NFC, snímača odtlačkov prstov či odomykania pomocou tváre. Čerešničkou na torte je plná podpora 4G frekvencií slovenských operátorov.