Úvod Novinky Android Čaká Android dôchodok? Jeho budúcnosť už teraz testuje Huawei!

Čaká Android dôchodok? Jeho budúcnosť už teraz testuje Huawei!

0

Spoločnosť Huawei spustila testovanie ambicióznej alternatívy operačného systému Android, ktorej hovoria Fuchsia. Za týmto softvérovým dielom stoja inžinieri z radov Google, takže ak bude úspešné, v rozpätí niekoľkých rokov by mohlo začať poháňať elektroniku okolo nás.

Už to však nebude iba o smartfónoch, tabletoch alebo o inteligentných hodinkách, ale o všetkom, čo má svoj vlastný displej. Z toho teda možno pomerne jednoducho vydedukovať, že sa internetový gigant pilne pripravuje na avizovaný príchod takzvaného internetu vecí, kedy budú k digitálnej diaľnici pripojené snáď všetky moderné spotrebiče.

Testovanie operačného systému Fuchsia prebieha na smarfónoch Honor Play, píše server 9to5google, ktorý odkazuje na nedávno publikované informácie od jedného zo zamestnancov Huawei. Prečo ale zrovna tento model?

Ide tu o čipset a nevyhnutnú podporu. Kirin 970 v útrobách Play ju má, preto môžu tento cenovo dostupný mobilný telefón pre hráčov využívať na podobné činnosti. Rozhodne však nie je jediný, pretože spomínaný kus hardvéru nájdeme i v iných modeloch z portfólia čínskej spoločnosti vrátane Huawei Mate 10 Pro alebo Huawei P20 Pro.

Môže nahradiť Android

Všetko teda nasvedčuje tomu, že systém Fuchsia môže jedného dňa nahradiť roky zaužívaný Android, ktorý si kvôli jeho starším či dodatočne upraveným verziám nespravil zrovna najlepšiu povesť. Technologické kuloáre síce spomínajú rozpätie 5 rokov, no stále máme česť iba so špekuláciami, nie s oficiálnymi informáciami priamo od Google. Preto to treba brať s určitou rezervou.