Úvod Výrobcovia Honor Honor 8X oficiálne: Zameraný na dizajn a fotoaparáty

Honor 8X oficiálne: Zameraný na dizajn a fotoaparáty

Honor predstavil elegantný smartfón zameraný na ľudí so štýlom, ktorí nechcú míňať veľa.

0

Dcérska spoločnosť Huawei, dnes na pražskom hrade oficiálne predstavila nový smartfón Honor 8X. Zariadeniu dominuje obrovský 6,5-palcový displej, ktorý zaberá 91 % tela. Spoľahnúť sa môžu aj na kombináciu 20 Mpx + 2 Mpx fotoaparátov a samozrejme nechýba ani umelá inteligencia.

Honor 8X disponuje elegantnou zaoblenou šasi, ktorá je podobne ako pri zvyšku tohtoročných smartfónov vyrobená z kovu a skla. Telefón bude dostupný v troch farebných prevedeniach: elegantne čiernom, sýto modrom a výrazne červenom.

Honor 8X
Honor 8X

Honor 8X: Rovnováha medzi dizajnom a výkonom

Pochopiteľne, základom každého smartfónu je displej a Honor 8X nie je výnimkou. Ako sme spomenuli, jeho základ tvorí obrovský 6,5-palcový Full HD+ panel (2 340 x 1 080 pixelov). Rámiky tvoria len 9 % celkovej plochy, čo patrí medzi jedny z najlepších výsledkov spomedzi všetkých smartfónov.

„Predstavením nového modelu Honor 8X nastavuje značka nové hranice, ak sa jedná o rovnováhu medzi hodnotou, dizajnom a výkonom,“ opisuje novinku šéf Honoru, George Zhao. „Honor 8X je krásnym stvárnením minimalizmu, očarujúcim príkladom úspechu a vynaliezavosti. Je to priekopník, ktorý dokazuje, že vlajkové funkcie nevyžadujú kompromis,“ dopĺňa Zhao.

Honor 8X
Honor 8X

Je tu aj niekoľko oblastí, pri ktorých je zjavné, že Honor šetril. Jednou z nich je napríklad využitie microUSB portu namiesto USB C. Sme v roku 2018 a toto sa robí len pri lacnejších modeloch.

Okrem toho, zabudnite na akúkoľvek odolnosť voči vode. Na to pri lacnejších modeloch neostávajú peniažky.

Honor 8X
Honor 8X

Honor 8X: Inteligentná foto výbava

Honor 8X disponuje duálnym fotoaparátom zloženým z 20 Mpx a 2 Mpx senzorov na zadnej strane a jedným 16 Mpx fotoaparátom na tej prednej. Všetky fotoaparáty sú pritom priamo napojené na umelú inteligenciu, ktorá zariadeniu pomáha nastaviť foťák tak, aby nasnímal čo najoptimálnejší záber.

Zariadenie poháňa osemjadrový procesor Kirin 710, ktorému pomáhajú 4 GB operačnej pamäte RAM. O multimédiá sa stará 64 GB alebo 128 GB interná pamäť, ktorú je možné pomocou microSD karty rozšíriť o ďalších 256 GB.

O výdrž sa stará batéria s kapacitou 3 750 mAh, o ktorej výrobca tvrdí, že pri pozeraní videí vydrží nabitá 15 hodín.

Honor 8X
Honor 8X

Honor 8X: Odomykanie tvárou a NFC

Honor 8X ponúka niekoľko druhov zabezpečenia. Jedným z nich je snímač odtlačkov prstov a tým druhým zas technológia rozpoznania tváre. Do rozpoznania tváre má byť zapojená aj umelá inteligencia, ktorá má zabezpečiť odomknutie aj pri zhoršených svetelných podmienkach.

Čo sa softvéru týka, zariadenie beží na Android 8.1 Oreo s nadstavbou používateľského rozhrania EMUI 8.2. Nechýba podpora všetkých 4G frekvencií, ktorú môžeš využiť až pri dvoch SIM kartách zároveň. Honor 8X zároveň ponúka aj NFC, vďaka čomu môžeš platiť priamo cez telefón.

Honor 8X: Cena a dostupnosť

Honor 8X sa má podľa spoločnosti na Slovensku začať predávať už čoskoro. 64 GB verzia bude dostupná za 279 €, 128 GB verzia zas za 309 €. Telefón bude možné zakúpiť u predajcov Alza.sk, NAY, Datart, TPD, Okay, Mall.sk, hej.sk a taktiež u operátora O2 SK.