Úvod Novinky Toto je prvý Android smartfón, ktorý ponúkne šialených 10 GB RAM

Toto je prvý Android smartfón, ktorý ponúkne šialených 10 GB RAM

0

Všetko nasvedčujem tomu, že na pulty obchodov čoskoro zavíta úplne nový model smartfónu Oppo Find X. Táto čínska novinka by mala vynikať veľkým úložiskom a rekordne veľkou operačnou pamäťou. Jej kapacita vraj tentokrát dosiahne až 10 GB.

Príchod avizujú dokumenty čínskeho regulačného úradu TENAA, čo je v podstate obdoba americkej FCC. Každý jeden model musí byť pred spustením predaja schválený zodpovednou autoritou. Keď sa tak stane, vznikne príslušný záznam a produkt obdrží príslušný certifikát. Od tej chvíle už výrobcovi nič nebráni v tom, aby ho začal ponúkať konečnému spotrebiteľovi.

Vďaka certifikačným dokumentom sme sa dostali aj k informáciám, ktoré súvisia s technickou špecifikáciou. Preto už dnes vieme povedať, že nový Oppo Find X príde vybavený 256 GB interným úložiskom a takou operačnou pamäťou RAM, akú dnes neponúka žiadny iný smartfón na trhu. Ide vraj až o 10 GB obludu.

Kedy sa však tejto ambicióznej novinky dočkáme, momentálne netušíme. Keďže je ale v databáze TENAA, dlho by to už trvať nemalo.