Úvod Zariadenia Google má problém: Pri Android Pie im na vlastných telefónoch nefunguje rýchlonabíjanie

Google má problém: Pri Android Pie im na vlastných telefónoch nefunguje rýchlonabíjanie

0

Mnoho vlastníkov originálnych Google Pixel XL sa sťažuje, že im po aktualizácii na najnovší operačný systém (Android 9.0 Pie) odrazu prestalo fungovať rýchlo-nabíjanie. Slovné spojenie „prestalo fungovať“ však nemusí byť tak úplne správne, keďže podľa všetkého bolo jednoducho „nechtiac odobraté“.

Ako dôkaz, že rýchlonabíjanie bolo z telefónov nechtiac odstránené, si môžeme vziať aj niekoľko príspevkov na sociálnej sieti Reddit, kde sa niekoľko používateľov sťažovalo, že im počas nabíjania na displeji telefónu už naďalej nezobrazuje nápis „charging rapidly“ (rýchle nabíjanie).

Chyba je zrejme v systéme

Telefóny sa stále nabíjajú, no po novom o nejaký ten čas dlhšie. Podľa používateľov, ktorých sa tento problém týka, nepomáha ani výmena nabíjačky. Zaujímavá je však skutočnosť, že problém sa nevzťahuje na štandardné Pixely a ani na druhú generáciu týchto smartfónov.

Google na celú situáciu odpovedal jedinou vetou: „Nevieme, čo tento problém spôsobuje a zatiaľ sme neprišli na jeho riešenie.“

Aj keď teda gigant sám nevie, kde presne nastala chyba, je viac než isté, že sa spája s aktualizáciou na najnovší systém. Prejdenie späť na Android Oreo by teda malo byť aspoň dočasným riešením.

Dúfajme teda, že Google čoskoro zistí, kde leží zdroj celého problému a že ho aj rovnako rýchlo odstráni.