Úvod Zariadenia Ako si správne vybrať mobilný telefón do 400 €?

Ako si správne vybrať mobilný telefón do 400 €?

Inzercia.

5

Mobilný telefón, dnes už „smartphone“ je zariadenie, bez ktorého by sme si každodenný život predstaviť nevedeli. Svojimi funkciami, dizajnom i výkonom ponúka používateľom obrovské možnosti. Investícia do správneho telefónu je veľmi dôležitá a pri výbere musíte zohľadniť množstvo faktorov. Poďme sa spoločne pozrieť na tie najnákladnejšie parametre a typy.

Nesmieme zabudnúť, že na trhu stále rozlišujeme mobilné telefóny podľa konštrukčného typu, a to na tlačidlové a dotykové. Tlačidlové dominovali pre desiatimi rokmi. Dnes už sa ich predáva len veľmi málo, ale stále sa však nájdu ľudia, hlavne seniori, pre ktorých je ovládanie pomocou tlačidiel jednoduchšie.

Dotykové telefóny môžeme už dnes nazvať malými prenosnými notebookmi. GPS, fotoaparát, kamera, telefón, kalkulačka, prehrávač hudby a mnoho ďalšieho. Týmto všetkým dnešné telefóny disponujú.

Na trhu poznáme telefóny s rôznymi operačnými systémami. Dizajn, ovládanie, funkcie, to všetko by nám malo sedieť a malo by sa nám na zariadení pracovať pohodlne. Na trhu existujú tri najviac populárne systémy: Android, iOS a Windows Phone. Ak už máte určitú skúsenosť s niektorým a ste spokojný, odporúčame zostať verný danému operačnému systému. Ak chcete zmenu, zájdite do obchodov s elektronikou, kde si naživo môžete celý systém vyskúšať na vystavených modeloch.

Pamäť mobilného telefónu zohráva dôležitú úlohu. V minulosti nebola núdza o vysokú pamäť, dnes sa však kvôli kvalitným fotografiám, hudbe a aplikáciám zaplní 10 GB lusknutím prstov. Pamäť rozlišujeme na internú a externú pričom interná by dnes už nemala byť menej ako 16 GB. Pri doplnení externej pamäte pomocou microSD karty dokážete zvýšiť kapacitu až do 256 GB.

Rozlíšenie telefónu je veľmi dôležité pri kvalite obrázkov a celkového obsahu, ktorý budete prezerať. Dobré rozlíšenie začína na 1280 x 720 pixelov.

Fotografovanie pomocou mobilných telefónov je najpopulárnejšie a pravdepodobne i najviac využívanou funkciou. Dobrá zadná kamera by nemala mať menej ako 15 megapixelov. Veľmi populárne sú aj predné kamery na takzvané „seflie“ fotky, ktoré by mali dosahovať hodnotu aspoň 8 megapixelov. Ak ste náhodou do fotenia úplne „zažratý“ a chcete vedieť, ktoré telefóny robia tie najlepšie zábery, odporúčame pozrieť recenzie foto-mobilov.

Pred samotnou kúpou telefónu taktiež odporúčame pozrieť na webe rôzne testy a porovnania mobilných telefónov. Mnoho webov disponuje recenziami jednotlivých druhov a značiek do maximálnej cenovej hladiny, ktorú ste ochotný za smartphone zaplatiť. Vyberiete si napríklad „najlepšie telefóny do 400€“ a uvidíte rebríček tých najlepších s najlepšími parametrami. Prajeme vám pri výbere veľa šťastia.