Úvod Výrobcovia Huawei Zapoj sa do HUAWEI NEXT IMAGE a vyhraj 10 000 EUR, Matebook...

Zapoj sa do HUAWEI NEXT IMAGE a vyhraj 10 000 EUR, Matebook X či ďalšie ceny!

0
huawei next image

Čínsky technologický líder spustil HUAWEI NEXT IMAGE, súťaž, ktorá by ťa mala zaujímať. Určená je predovšetkým amatérskym fotografom, no zapojiť sa môžu aj profíci. Víťazné fotografie budú dokonca publikované v prestížnom magazíne National Geographic.

HUAWEI NEXT IMAGE je niečo, čo tu ešte nebolo. Do celosvetového kola totižto poputuje 50 fotografií zo strednej a východnej Európy, ako aj zo severských krajín. Absolútny víťaz berie 10 000 EUR, špičkový ultrabook a možnosť zúčastniť sa expedície s magazínom National Geographic.

Porota ocení aj víťazov jednotlivých kategórií, druhé a tretie miesta, či určí víťaza o cenu publika. Šanca na veľký úspech tak nie je spojená iba s výsostným prvým miestom. O víťazoch rozhodne 6-členná porota, do ktorej zasadne aj herečka Gal Gadot.

HUAWEI NEXT IMAGE – kategórie

Úlohou súťaže HUAWEI NEXT IMAGE je nielen upozorniť na stále rastúcu obľubu mobilného fotografovania, ale zároveň aj vypátrať talentovaných fotografov, ktorí k tvorbe vydarených snímkov používajú smartfóny. Nádejní fotografi – ako amatérski, tak aj profesionálni – môžu súťažiť v šiestich kategóriách, zameraných na posúvanie hraníc vizuálnych zážitkov:

  • Faces – experimentovanie s identitou a sila portrétu
  • Good Night – zachytenie momentov pri slabom svetle
  • Hello, Life! – zdieľanie emócií alebo inšpirácie v každodenných zážitkoch
  • Check-In – objavovanie nových miest a nových zážitkov
  • Nature – flóra, fauna a krajina v jej prirodzenej podobe
  • Story Board – vyrozprávanie príbehu v 9 (deviatich) snímkach, mriežka fotografií, ktorá zachytáva zaujímavý príbeh.

Uvedením prvého duálneho fotoaparátu v smartfóne v roku 2016 nastavila spoločnosť Huawei nový štandard na poli fotografovania vreckovými zariadeniami. V súčasnosti mení históriu fotografovania znova – a to prelomovým modelom Huawei P20 Pro.

huawei next image

Jeho majitelia budú mať v súťaži automaticky výhodu – je totiž prvým smartfónom na svete, ktorý disponuje trojitým fotoaparátom a súčasne využíva pokročilú umelú inteligenciu.

Ako sa zapojiť

Veľmi jednoducho. Stačí zhotoviť fotografiu smartfónom značky Huawei tak, aby spĺňala parametre súťažných kategórií. Následne ju stačí nahrať SEM, do online galérie súťaže. Pozor, záujemcovia tak musia učiniť do 20. augusta.

V termíne od 9. júla do 24. augusta je možné na uvedenej stránke hlasovať za najlepšie fotografie v každej kategórii. Následne bude mať porota týždeň na to, aby z päťdesiatky fotografií s najväčším počtom hlasov verejnosti vybrala celkového víťaza. Ten bude vyhlásený 10. septembra 2018. Zoznam odborníkov a hodnotiteľov, ktorí v odbornej porote zasadnú, je nasledovný:

  • Yanmin Wang, prezident Huawei Consumer Business Group pre strednú a východnú Európu a Škandináviu
  • Dominic Bracco, oficiálny fotograf National Geographic
  • Alex Lambrechts, certifikovaný fotograf spoločnosti Leica
  • Tomasz Lazar, fotograf a laureát ceny World Press Photo
  • Bobby Anwar, známy dánsky fotograf
  • Gal Gadot, herečka a globálna ambasádorka série Huawei P20

Najlepších 50 fotografií zo strednej a východnej Európy a severských krajín bude tiež predložených do celosvetového kola súťaže HUAWEI NEXT IMAGE.

Fotografi, ktorí ovládnu jednotlivé kategórie, získajú notebook Huawei Matebook X, možnosť publikovať svoje zábery v prestížnom magazíne National Geographic a finančnú výhru vo výške 2 000 eur. Víťaz 2. miesta sa môže tešiť na Huawei P20 Pro, fotografovi s umiestnením na tretej priečke bude patriť model Huawei P20.

Smartfón P20 dostanú aj víťazi Ceny publika – teda autori fotografií, ktoré získajú v jednotlivých kategóriách najvyšší počet hlasov verejnosti.

Absolútny víťaz súťaže získa notebook Huawei Matebook X, publikáciu svojich záberov v časopise National Geographic, 10 000 EUR v hotovosti a možnosť zúčastniť sa septembrovej fotoexpedície s magazínom National Geographic v Taliansku.

Smartfónová foto súťaž je prirodzenou reakciou na množstvo fotografií, prostredníctvom ktorých dnes komunikujeme. Nesie jasný odkaz: ukážte svetu svoj fotografický talent, aj keď nie ste profesionál. Jediné, čo k tomu potrebujete, je smartfón Huawei.