Úvod Zariadenia Xiaomi Mi Max 3 predstavený: Neprevetrá peňaženku a má až 6,9″ displej!

Xiaomi Mi Max 3 predstavený: Neprevetrá peňaženku a má až 6,9″ displej!

9
xiaomi-mi-max-3

Poriadne veľký a poriadne lacný. Tak by sa dal v stručnosti charakterizovať Xiaomi Mi Max 3, ktorý bol oficiálne predstavený pred niekoľkými hodinami na domácej pôde v Číne. Väčšina avizovaných vlastností sa potvrdila, no je dobré si ich pripomenúť.

Xiaomi Mi Max 3 meria 176,2 x 87,4 x 8 mm, čo je veľa, ale nie je to až také zlé vzhľadom na to, že do rozmeru výrobca vtesnal zobrazovací panel so 6,9-palcovou uhlopriečkou. Štíhlejšie rámiky predsa len urobili svoje.

Obrazovka má rozlíšenie 2160 x 1080 pixelov, teda pomer strán 18:9, a zaberá 85,19 percent z prednej plochy zariadenia. Oproti predošlej generácii má Mi Max 3 jasnejší, kontrastnejší a farebnejší displej.

Od displejom sa okrem kremíkových komponentov nachádza obdobne veľká batéria s kapacitou 5500 mAh. Výrobca hovorí o dvoch dňoch prevádzky na jedno nabitie. Radi vidíme zmienku o Quick Charge 3.0. 71 percent kapacity získate za jednu hodinu nabíjania.

xiaomi mi max 3

Pozor, Xiaomi Mi Max 3 môže fungovať aj ako power banka. Reverzibilné nabíjanie doplní šťavu akčnej kamere, inteligentným hodinkám či prenosnému reproduktoru. Zariadenie poháňa čipset Snapdragon 636 spolu so 4 GB RAM a 64 GB ROM v základnej verzii. Existovať bude aj model so 6 GB RAM a 128 úložiskom.

Xiaomi Mi Max 3

Fotoaparát? Duálny. Dva obrazové snímač majú rozlíšenia 12 Mpx a 5 Mpx. Hlavný snímač má pomerne veľké pixely, vylepšené zaostrovanie (akýsi ekvivalent k Dual Pixel technológii) a podporu umelej inteligencie.

Fotoaparát rozpozná 206 scén, objekty alebo portréty. Fotoaparát bude v tejto triede určite dobrý. S vlajkovými zostavami ho ale neradno porovnávať. Obrazové výsledky publikované samotným výrobcom ale vyzerajú obstojne.

Xiaomi Mi Max 3
Xiaomi
Xiaomi Mi Max 3
Xiaomi

Selfie snímky pokrýva 8 Mpx kamera s režimom pre rozostrenie pozadia snímaného objektu. Nechýba tiež funkcia pre odomknutie zariadenia rozpoznaním tváre.

Ďalej spomenieme stereo reproduktory, Android 8.1 Oreo, microSD slot, podporu pre LTE siete, zdvojený slot pre SIM karty, Bluetooth 5.0, GPS, USB-C a 3,5 mm audio rozhranie.

Cena

Xiaomi Mi Max 3 sa začne predávať už zajtra, najskôr v domovskej krajine v Číne. Na rozšírenie dostupnosti treba počkať, resp. obrátiť zrak na medzinárodných online predajcov. Ak prepočítame čínske ceny, ktoré sú klasicky nižšie, Mi Max 3 je skutočne lacný.

xiaomi mi max 3

Základný model so 4 GB RAM a 64 GB ROM stojí po prepočte 216 EUR. Pamäťovo bohatší typ stojí 254 EUR. Najbližšiu veľkostnú konkurenciu vidíme v smartfóne Honor Note 10, ktorý však ešte predstavený nebol. Ten bude síce výkonnejší, ale aj asi takmer dvojnásobne drahší.