Úvod Zariadenia Vernee X1: Sedem dôvodov, prečo sa oplatí kúpiť

Vernee X1: Sedem dôvodov, prečo sa oplatí kúpiť

Novinka od Vernee má niekoľko citeľných výhod!

1
vernee X1

Vernee X1 ako vylepšený model mladého čínskeho výrobcu je v predaji už nejaký ten týždeň. Pomer medzi výbavou a cenou je tradične vynikajúci, čo nakoniec platí pre všetky modely spoločnosti Vernee.

Vernee X1 má displej takmer cez celú prednú stranu, štíhle kovové telo, štyri kamery, optimálny výkon a výnimočnú výdrž na jedno nabitie, o ktorú sa stará objemný akumulátor.

Výrobca vyzdvihuje celkovo sedem vlastností, kvôli ktorým sa Vernee X1 oplatí kúpiť.

Štýlový a veľký displej

Požiadavky užívateľov na veľkú obrazovku, dostatočne jemné rozlíšenie a úzke rámčeky Vernee X1 spĺňa. LCD obrazovka má uhlopriečku veľkú 6,0-palca, pričom zaberá 83,8 % z prednej plochy smartfónu.

Vzhľadom na veľkú uhlopriečku sa hodí FHD+ rozlíšenie s hustotou 2160 x 1080 obrazových bodov. Pri takto veľkej uhlopriečke by bolo kompromisnejšie HD+ rozlíšenie určite badateľné.

vernee X1
FOTO: Vernee

Dizajn podčiarkuje mierne zakrivené 2.5D sklo, ktoré lícuje s kovovou konštrukciou s matným povrchom.

Citeľný výkon

Vernee X1 nie je vlajkovou loďou ani trhačom benchmarkov. Osemjadrový čipset Helio P23 si však pohodlne poradí so všetkými bežnými operáciami a problém mu nebudú robiť ani hry. Napríklad trendový PUBG Mobile či Real Racing 3.

vernee X1
FOTO: Vernee

Čipset je vyrobený 16 nm technológiou a jeho súčasťou je grafika GPU Mali-G71-MP2. Vernee X1 je novou pamäťovou verziou s bohatou kapacitou 6 GB RAM a 64 GB úložiskom. MicroSD karta sprístupní ďalších max. 128 GB.

Štyri fotoaparáty

Vernee X1 má rovno štvoricu fotoaparátov. Každému z primárnych snímačov asistuje 5 Mpx kamera, ktorá zaznamenáva hĺbku ostrosti pre štýlové portrétové fotografie.

vernee X1
FOTO: Vernee

Na zadnej strane nájdeme kombináciu so 16 Mpx jednotkou SONY IMX258 so svetelnosťou f/2.0 a PDAF zaostrovaním. Selfie fotografie 13 Mpx predná kamera s druhou generáciou softvérového režimu pre skrášlenie.

Obrovská batéria

Akumulátor s kapacitou 6200 mAh sa v tejto triede zariadení len tak nevidí. Napriek jeho objemu zariadenie nie je hrubé. Skôr naopak. Batéria poskytne 4 dni výdrže na jedno nabitie a neuveriteľných 76 hodín pohotovosti.

Spotrebe tiež prispieva menej hladný čipset a operačný systém Android Nougat, ktorý Vernee používa iba v mierne upravenej forme. Nazýva ho VOS – Vernee operating system. Batéria je taká veľká, že sa smartfón dá používať ako power banka. Pomocou OTG funkcionality nabijete napr. hodinky alebo akčnú kameru.

vernee X1
FOTO: Vernee

Nabíjanie smartfónu by vďaka 9V/2A výkonu nemalo trvať dlhšie ako 150 minút.

Rýchlejšie rozpoznávanie tváre

Technológiu Face ID, teda odomykanie zariadenia pomocou rozpoznávania tváre, výrobca optimalizoval. Pre odomknutie zariadenia bude stačiť letmý pohľad na jeho prednú stranu, a to aj v horších svetelných podmienkach.

Ak by technológia niekomu nevyhovovala, Vernee X1 je vybavený aj snímačom odtlačkov prstov.

Široká podpora pre LTE technológie

Súčasťou čispetu Helio 23 je plnohodnotný sieťový modem, ktorý napríklad pokrýva aj naše 800 MHz pásmo. Cez 4G sieť môžete prenášať v reálnom čase kvalitný hlas (VoLTE) a dokonca aj video vo vysokom rozlíšení (ViLTE).

Rýchlostné obmedzenia zariadenie nedobehnú ani pri sťahovaní dát a obsahu. Okrem toho môžete používať dve SIM karty súčasne – jednu rozmerov nano a druhú mikro.

Cena

Ako inak, Vernee X1 láka hlavne na cenu. Oficiálna cena je stanovená na 199 dolárov. Po prepočte na európsku menu je cena ešte sympatickejšia. Zariadenie ponúka niekoľko partnerských predajcov výrobcu vo verzii so 6 GB RAM a 64 GB ROM.

E-shop Coolicool ponúka cenu necelých 172 EUR a Efox-shop ešte o niečo nižšiu166 EUR.