Úvod Aplikácie Dávaj si pozor: Táto čierna bodka dokáže zhodiť aplikácie!

Dávaj si pozor: Táto čierna bodka dokáže zhodiť aplikácie!

0

Po tom, ako si majitelia iPhonov museli dávať pozor na špeciálny znak, ktorý bol schopný zhodiť celý systém na rad prichádza Android. Na najrozšírenejšom mobilnom operačnom systéme sa totiž objavil emoji, ktorý dokáže zhodiť komunikačné aplikácie.

Cez WhatsApp sa začala šíriť správa s čiernou bodkou, ktorá má potenciál zhodiť celú aplikáciu, no len v tom prípade, ak do nej ťuknete. Niekto šikovný totiž do čiernej bodky ukryl tisíce znakov, ktoré Androidu robia problém.

Ak uvidíš takúto správu, neťukni do čiernej bodky.

Skryté znaky totiž Androidu diktujú, akým smerom sa má text renderovať. V maličkej čiernej bodke je ich okolo 1 700, pričom jednotlivé znaky sa pri príkazoch striedajú. Jeden Android žiada, aby text renderoval sprava doľava, ďalší zas naopak.

https://www.youtube.com/watch?v=jC4NNUYIIdM

Systém sa potom zacyklí a celá aplikácia zamrzne alebo spadne. Používatelia ju tak musia ručne ukončiť. Po opätovnom zapnutí je už opäť všetko v poriadku.

Celá správa ukrývajúca sa v čiernej bodke.

Stovky znakov sa pritom dajú skryť nie len do malej čiernej bodky ale aj do akéhokoľvek iného emotikonu, resp. ikonky. Rôzne variácie nájdete na webe AndroidPolice.com, ktorý o probléme informoval. Správy však posielajte zodpovedne!