Úvod Zariadenia Najžiadanejší telefón od Xiaomi je najlacnejší v histórii. Cena klesá na minimum

Najžiadanejší telefón od Xiaomi je najlacnejší v histórii. Cena klesá na minimum

9
xiaomi mi A1

Xiaomi vyrába jeden jediný model smartfónu, ktorý používa čistú formu operačného systému Android. Xiaomi Mi A1 je súčasťou programu Android One rovnako, ako napr. smartfóny Nokia, čo zaručuje rýchle a pravidelné aktualizácie.

Zariadenia z klubu Android One používajú výhradne čistú a neupravenú formu operačného systému, čiže je stabilný a rýchly chod istotou aj za nevlajkovú cenu. Xiaomi Mi A1 je jedným z najlacnejších Android One zariadení.

Jeho cena z pôvodných 249 EUR postupne klesla ku hranici 200 EUR a v súčasnosti je už pod ňou. Európska, resp. talianska lokalizácia e-shopu Geekbuying Xiaomi Mi A1 ponúka za zatiaľ asi najnižších necelých 163 EUR.

xiaomi mi A1
Xiaomi Mi A1

Smartfón poháňa efektívny čipset Snapdragon 625, ktorý má dostatok výkonu, no je energeticky nenáročný. Nechýba kovové telo, základná pamäťová výbava (4/32 GB), 5,5-palcový displej s plným HD rozlíšením alebo duálny 12 Mpx fotoaparát s optickým priblížením.

O niečo lepšiu výbavu za podobnú cenu ponúka štýlovejšie ladená ZTE Nubia Z17 Lite. Obsahuje procesor z rovnakej triedy, no je ešte výkonnejší a spolupracuje s lepšou grafikou (Adreno 510).

Väčšia je aj batéria, má 3200 mAh, operačná pamäť má až 6 GB, interné úložisko 64 GB a duálny fotoaparát tvoria dva 13 Mpx snímače, z ktorých jeden sníma farebne (Sony IMX258) a druhý čiernobielo (video v 4K).

ZTE Nubia Z17 Lite
ZTE Nubia Z17 Lite

Displej má rovnako 5,5-palca a rozlíšenie 1920 x 1080 pixelov. Smartfón vyzerá prémiovo a ponúka viac, no používa užívateľské prostredie výrobcu, ktoré je založené na OS Android 7.1 Nougat.

ZTE Nubia Z17 Lite nemá 3,5 mm audio konektor, ktorý nahrádza adaptér v balení pre USB C rozhranie. Smartfón Geekbuying predáva za 211 EUR. Zľavový kód VLIQQAZV však cenu zníži na rozhodne prijateľnejších 162,49 EUR.

Kód je nutné zadať pri objednávke a treba počítač s dlhším časom doručenia. Ak je cena prioritou, model ZTE Nubia Z17 Lite nájdete v odkaze vyššie.