Úvod Zariadenia Vernee začne čoskoro predávať ešte lacnejšiu verziu smartfónu Vernee X

Vernee začne čoskoro predávať ešte lacnejšiu verziu smartfónu Vernee X

Vernee X1 s nižšou cenou a (iba) menším úložiskom

0
vernee x

Ak si spomínate na Vernee X z minulého roka, ktorý stále ponúka štyri kamery, 128 GB úložisko a displej s pomerom strán 18:9, možno vás bude zaujímať, že do predaja čoskoro príde ešte lacnejšia verzia. 

Vernee X bol, resp. stále je zástupcom zariadení, ktoré cielia na čo najlepší pomer ceny voči výbave. Vernee X1 túto latku ešte podlezie. Aj keď konečná cena známa ešte nie je, výrobca o ešte efektívnejšom pomere hovorí jasne.

Dobrou správou je, že za nižšiu cenu sa ukryje iba menej bolestný kompromis. Jednoliaty dizajn z kovu zostane zachovaný, rovnako tak veľký 6″ displej s pomerom strán 18:9 a FHD+ rozlíšením, alebo napríklad doslova obria 6200 mAh batéria. Výkon aj naďalej zastreší čipset Helio P23.

Totožná bude dvojica kamier na zadnej strane (Sony IMX258 16 Mpx + 5 Mpx), ako aj obdobné duo na strane prednej (13 Mpx + 5 Mpx), ktoré tiež zabezpečí odomykanie zariadenia rozpoznávaním tváre.

vernee x
Vernee X (128 GB) stoji asi 220 EUR © Vernee

Lepšiu cenu výrobca poskytne vďaka menšiemu úložisku. Súčasný typ pracuje so 6 GB operačnou pamäťou a 128 GB interným úložiskom. Model Vernee X1 bude mať v úvodzovkách iba 64 GB úložisko.

Aj keď je kapacita 128 GB veľkorysá, nie každý ju potrebuje. 64 GB je dostatočným štandardom, ktorý pokryje potreby väčšiny užívateľov. Pokiaľ bude takáto verzia naozaj lacnejšia, na trhu si určite miesto nájde.

Predpredaj by mal byť spustený v blízkej dobe, o čom budeme následne informovať.

Vernee X1