Úvod Novinky Aktuálne Luxusný a ultra bezpečný smartfón Turing Phone asi neuvidíme: Výrobca krachuje

Luxusný a ultra bezpečný smartfón Turing Phone asi neuvidíme: Výrobca krachuje

0
Turing Phone
Turing Phone Appassionato © TRI

Fínska spoločnosť Turing Robotics Industries na seba strhla pozornosť už neraz. Najskôr v roku 2016, kedy oznámila vývoj smartfónu s neprekonateľnou bezpečnosťou, 12 GB RAM a 60 Mpx fotoaparátom. 

Smartfón mal poháňať operačný systém Swordfish. Avizované vlastnosti predbiehali dobu a aj tí najväčší optimisti pochybovali o produkcii. Nový model bol ohlásený v apríli minulého roka.

Impozantný už len názvom, Turing Phone Appassionato mal byť prvým masovo produkovaným zariadením, ktoré by bolo vyrobené zo špeciálnej zliatiny liquidmorphium. Táto zliatina mala byť pevnejšia ako oceľ alebo titán.

Smartfón mal prísť na trh v septembri minulého roka, no nestalo sa tak. Kochať sa tak môžeme iba obrázkami, promo videom a oficiálnou stránkou, kde sa môžete prihlásiť k odberu noviniek. Zariadenie sa nedá objednať ani predbežne.

Spoločnosť Turing Robotics Industries stihla v minulom roku uzavrieť hodnotné partnerstvo s čínskou distribučnou spoločnosťou Potevio, ktorá mala zastrašiť dodávky zariadení na čínsky trh.

Turing Phone
Turing Phone Appassionato © TRI

Podľa fínskych médií však spoločnosť Turing Robotics Industries zamierila do konkurzu. Fínske lokálne periodikum Salon Seudun Sanomat v januári dokonca tvrdilo, že spoločnosť platí nájomné za sklady, ktoré sú úplne prázdne. Turing Robotics Industries čelí žalobám od veriteľov a z tohto dôvodu je mal byť zaistený hnuteľný majetok.

Generálny riaditeľ spoločnosti Syl Chao konkurz nepripúšťa. Cieľom iniciatívy je dočasne pozastaviť výrobné zámery vo fínskom meste Salo. Ďalšie podrobnosti ohľadom budúcnosti spoločnosti riaditeľ oznámi o niekoľko týždňov.

Uvidíme, aké vyhlásenie spoločnosť, resp. riaditeľ o niekoľko týždňov prinesie. Vyzerá to však, že prémiový Turing Phone Appassionato, ktorý sa mal predávať za 1030 – 1500 EUR, zostane iba na papieri.

Kochať sa môžeme aspoň pekne spracovaným videom.