Úvod Aplikácie Komunikačná platforma WhatsApp sa na nový rok poriadne zapotila

Komunikačná platforma WhatsApp sa na nový rok poriadne zapotila

0
whatsapp

Počas novoročnej noci nezaznamenali nárast dátovej prevádzky iba operátori. Zapotili sa tiež kapacity prevádzkovateľov rôznych komunikačných platforiem, kam patrí aj nesmierne populárny WhatsApp.

Ak ste zvolili tento spôsob novoročného priania namiesto klasických SMS správ, neboli ste sami. Ani zďaleka. Počas Silvestra odoslali užívatelia cez aplikáciu WhatsApp 75 miliárd správ, 13 miliárd obrázkov a 5 miliárd videí.

Oproti bežnej prevádzke služby WhatsApp vzrástol hlavne počet odoslaných obrázkov a videí. V priemere sa v priebehu bežného dňa odošle cez WhatsApp asi 55 miliárd správ, 4,5 miliárd obrázkov a asi 1 miliarda videí.

whatsapp
Jeden z množstva tohtoročných novoročných obrázkov, ktoré si ľudia medzi sebou zasielali

V našich končinách je stále populárne novoročné SMS-kovanie, MMS-kovanie a telefonovanie. Zákazníci operátora Telekom odoslali 3 452 489 textových správ, zákazníci Orange 4 296 414 SMS-iek a v O2 sa prenieslo 4,1 milióna krátkych textových správ.

Aby sme nezabudli na najmladšieho, 4ka sa dotkla takmer jedného milióna odoslaných silvestrovských SMS správ. Detailný prehľad rekordnej silvestrovskej prevádzky našich operátorov nájdete v nedávnom článku.