Úvod Aplikácie WhatsApp dáva zbohom BlackBerry 10 a ďalším operačným systémom

WhatsApp dáva zbohom BlackBerry 10 a ďalším operačným systémom

0
whatsapp

Ak používate aplikáciu WhatsApp na zariadení s operačným systémom BlackBerry 10, po 31. decembri by ste mali presedlať na inú komunikačnú aplikáciu alebo na iný operačný systém. 

WhatsApp ozrejmil, že po tomto dátume už nebude podporovať operačný systém BlackBerry 10, ktorý zároveň nie je jediný. To isté platí aj pre operačný systém Windows Phone 8.0. S40 od niekdajšej Nokie je na tom o niečo lepšie.

Pre tento operačný systém je naplánované ukončenie podpory na 31. december 2018.

Predstavitelia platformy WhatsApp niekoľkokrát menili obdobia ukončenia podpory pre rôzne verzie operačných systémov, resp. ich skôr predlžovali, čo užívatelia vnímali pozitívne.

Každopádne, ak nepoužívate podstatne starší operačný systém či niektorú z jeho dávnejších verzií, ukončenie podpory sa vás žiadnym spôsobom nedotkne. Dokonca ani vtedy, ak používate zariadenia s OS Android v dávnej verzii 2.3.7.

Túto verziu plánuje WhatsApp podporovať až do 1. februára roku 2020. Naopak, Windows Phone 7 a OS Android vo verzii 2.3.3 a starších WhatsApp nepodporuje od roku 2016.

WhatsApp nekončí s podporou kvôli malej užívateľskej základni, ktorá sa zastaraných operačných systémov týka. Staré platformy jednoducho nedisponujú možnosťami, ktoré sú potrebné pre rozširovanie funkcionality aplikácie a taktiež bezpečnosti.