Úvod Zariadenia RED Hydrogen One: Zakladateľ priblížil parametre a obdobie predaja jedinečného smartfónu

RED Hydrogen One: Zakladateľ priblížil parametre a obdobie predaja jedinečného smartfónu

Výnimočný a drahý smartfón z produkcie výrobcu profesionálnych kamier

0
RED Hydrogen One

RED Hydrogen One je prvotinou v segmente inteligentných mobilných telefónov špičkového výrobcu RED, ktorý produkuje rýdzo profesionálne videokamery. Smartfón bol oznámený vlani cez leto, pričom sa vtedy hovorilo o 1. štvrťroku 2018 ako o období dostupnosti. 

Od minulého leta ubehlo dosť času na to, aby sme sa dozvedeli viac presnejších informácií. Viac ich bude, no ani zďaleka nie všetky. Zakladateľ spoločnosti RED, Jim Jannard, priblížil na oficiálnom fóre spoločnosti niekoľko dôležitých údajov.

Jim potvrdil, že RED Hydrogen One bude mať displej s 5,7-palcovou uhlopriečkou a jemným QHD 1440p rozlíšením. Okrem bežného 2D režimu bude pracovať v špeciálnom holografickom režime, a to bez dodatočného použitia okuliarov alebo inej pomôcky.

Stále nie je jasné, ako bude toto technologické dielo vyzerať. Nepoznáme ani typ obsahu, ktorý bude možné v holografickom režime zobrazovať. Čo je však možno dôležitejšie, takýto obsah dokážeme so smartfónom RED Hydrogen One vytvoriť, resp. zaznamenať.

RED Hydrogen One
Spoločnosť RED vyrába aj takéto kamery. Do smartfónu sa pustila prvý krát

Smartfónu dodá výkon procesorová sada Qualcomm Snapdragon 835, ktorá poháňa väčšinu zo súčasných vlajkových lodí. Výborne pôsobí aj 4500 mAh batéria a USB C rozhranie. V tele sa bude nachádzať hybridný slot pre SIM+SIM, alebo SIM+microSD kartu. Aj 3,5 mm audio konektor zostáva na palube.

Smartfón by ale mal byť relatívne hrubý a ťažší, pod čo sa podpíše masívnejšia konštrukcia. Povráva sa o modulárnom prevedení, ktoré môže byť silnejšou konštrukciou podmienené. Aj profi kamery RED sú vlastne masívne a modulárne.

Zakladateľ spoločnosti ďalej uviedol, že sa smartfón dočká oficiálnej podpory od (amerických) operátorov. V ich ponukách sa objaví cez leto.

RED Hydrogen One si môžete predbežne objednať už teraz na tejto oficiálnej stránke. Model vyhotovený z hliníka stojí takmer 1200 amerických dolárov a ešte pevnejšia titánová verzia až takmer 1500 dolárov.

Zákazníci, ktorí si zariadenie predbežne objednali, môžu očakávať kuriéra niekedy po apríli. Určite sme zvedaví, čo sa zo smartfónu naozaj vykľuje. Stále je viac záhadou ako reálnym produktom.