Úvod Výrobcovia Huawei HUAWEI: Naša nová vlajková loď bude fotiť ako zrkadlovka!

HUAWEI: Naša nová vlajková loď bude fotiť ako zrkadlovka!

Huawei to opäť skúša s porovnávaním telefónov k zrkadlovkám.

6
Koncept Huawei P11

Huawei už niekoľkokrát v minulosti celkom nepresne informoval o vlastnostiach fotoaparátu svojho smartfónu. Písal sa ešte rok 2016, keď sa spoločnosť snažila čo najlepšie odprezentovať svoju novinku – Huawei P9.

Huawei už vtedy tvrdil, že vtedy nová vlajková loď fotí ako zrkadlovka. Na Google+ teda uverejnil fotku, ktorá vyzerala úchvatne. Bola ostrá, farby boli presne také, ako by mali byť a hĺbka ostrosti odpovedala zrkadlovke s kvalitným objektívom.

Kontroverzná fotka z Canon 5D Mark III, o ktorej Huawei tvrdil, že pochádza z Huawei P9

Nakoniec sa však ukázalo, že fotka nepochádza z P9, ale zo zrkadlovky – Canon EOS 5D Mark III s objektívom 70-200 f/2.8 L IS II U. Takáto kombinácia by ťa v roku 2016 vyšla aj na 5 000 €. Teraz to vyzerá tak, že sa firma nepoučila a o chystanej novinke tvrdí rovnaké veci.

Šéf firmy, Yu Chengdong (Richard Yu) to ešte počas CES 2018 potvrdil pre server Android Authority. Podľa najvrchnejšieho predstaviteľa Huawei toho má spoločnosť dosiahnuť vďaka integrácii pokročilých senzorov a umelej inteligencie. Huawei chce podľa jeho slov priniesť podobné parametre, aké vidíme u zrkadloviek aj do telefónov.

Je pravda, že čínsky výrobca s novým procesorom Kirin 970 s integrovaným čipom špecificky pre AI spravil obrovský pokrok (možno najväčší spomedzi výrobcov) či však bude stačiť na dosiahnutie bájnej kvality zrkadloviek nateraz ostáva neznáme.

Na to či sa im to skutočne podarí už nebudeme musieť dlho čakať. Očakáva sa, že Huawei svoju vlajkovú loď predstaví už čoskoro. Či k tomu dôjde už vo februári alebo až v marci zatiaľ nevieme.