Úvod Zariadenia Majitelia Samsungov sú so svojimi telefónmi viac spokojní, ako majitelia iPhonov

Majitelia Samsungov sú so svojimi telefónmi viac spokojní, ako majitelia iPhonov

Samsung si pripisuje ďalšie víťazstvo.

14

Vojna medzi najväčšími výrobcami smartfónov na svete, Apple a Samsung, sa už dávno preniesla aj medzi samotných zákazníkov. Často sa stretávame s názormi presadzujúcimi to či oné zariadenie. Čo ak sa na to pozrieme zo štatistického hľadiska? Presne to spravila spoločnosť LikeFolio, ktorá medzi spravila malý prieskum.

Prieskum dát vznikol zozbieraním dotazníkov na sociálnych sieťach, pomocou ktorých mali ľudia možnosť vyjadriť svoj názor na nové telefóny od Apple či Samsungu. Ak niektorý z telefón od tohto výrobcu vlastnia, mali možnosť napísať, ako s ním sú spokojní. Výsledok je celkom prekvapujúci. Čítaj ďalej.

Majitelia Samsungov sú spokojnejší

Majitelia Samsung smartfónov sú podstatne spokojnejší, než majitelia Apple zariadení. Na iPhony však neprišlo veľa kritiky, iPhone X dokonca získal prevažne pozitívne hodnotenia, aj on však môže v niektorých kľúčových oblastiach zapracovať.

Apple ubrala aj cena za jeho novinky. Vlajkový Galaxy S8 od Samsungu, ktorý je mimoriadne vydarený je o jednu tretinu lacnejší než najnovšia vlajková loď od Apple. Čo sa pomeru ceny a výkonu (funkcií, spracovania, atď.) týka, Galaxy S8 nezaostáva.

Takýto prieskum však treba brať s rezervou. To či sú ľudia spokojní so svojim telefónom nie je jednoduchou otázkou, na ktorú by sa dalo odpovedať áno/nie. Tak či onak je zaujímavé, že vyhral práve Samsung, ktorého majitelia iPhonov dlhé roky zhadzovali ako iPhonu neprimeraného konkurenta.