Úvod Výrobcovia HTC a Motorola: My nie sme ako Apple, staré telefóny nespomaľujeme!

HTC a Motorola: My nie sme ako Apple, staré telefóny nespomaľujeme!

5

Posledných pár týždňov sa nieslo v duchu celkom šokujúceho priznania Apple o spomaľovaní starších iPhonov. Keď píšem šokujúceho, myslím to celkom obrazne, keďže o jeho praktikách sa hovorilo už niekoľko rokov, teraz ich len potvrdil.

V rýchlosti ide o spôsob, akým vraj Apple chráni staré modely, resp. batérie pred poškodením. V praxi to však vyzerá tak, že spomalený iPhone ľudia vymieňajú za novšie modely, čím Apple zarába rýchlejšie, než by musel. Na amerického výrobcu bolo okamžite podaných niekoľko žalôb, čo sa rozhodla využiť jeho konkurencia, presnejšie HTC a Motorola.

HTC a Motorola sa od podobných praktík dištancujú

Hovorca HTC pre server The Verge uviedol, že „navrhovanie smartfónov, ktoré neskôr úmyselne spomalíme je niečo, čo nerobíme“. Podobne sa vyjadril aj hovorca Motoroly. Pre Apple to znamená marketingové peklo. Oveľa radšej by totiž v správach čítal, aký je ich nový smartfón moderný, než to, ako svojim spôsobom núti ľudí kupovať si nové iPhony.

Očakávame, že sa do marketingového kolotoča okolo Apple zapoja aj ďalšie zvučné mená (pozeráme sa na teba Samsung, ukáž, čo vieš). Koniec koncov, také praktiky, aké nasadil Apple do 21. storočia nepatria, nemyslíte?