Úvod Zariadenia Bezrámikový Elephone S8 sa odel do žiarivej červenej v novej limitovanej edícii

Bezrámikový Elephone S8 sa odel do žiarivej červenej v novej limitovanej edícii

0
elephone S8
© GearBest

Čierna a strieborná už dávno nie sú jedinými farbami, ktoré máme pri výbere smartfónu k dispozícii. Tento rok sa dostali do popredia žiarivé povrchové úpravy, hlavne červená, ktorá sa najnovšie týka aj modelu Elephone S8.

Elephone S8 je typickým reprezentantom ďalšieho čínskeho výrobcu, ktorý ponúka viacej výbavy za menej peňazí. Dizajn s minimálnymi rámikmi vyznáva prvotnú koncepciu s hrubou bradou, ktorá aspoň poňala snímač odtlačkov a prednú kameru.

Pri aktuálnej predajnej cene prekvapuje displej. Niektorí by hádali kompromisné HD+, resp. už dostatočné FHD+ rozlíšenie. Displej pre Elephone S8 ale dodal Sharp, má uhlopriečku 6″, bežný pomer strán a extra jemné QHD 1440p rozlíšenie.

elephone S8
© GearBest

Určite nie najvýkonnejší, ale pomerne výkonný čipset Helio X25 tvorí až desať jadier, ktorým musí stačiť podpora v podobe 4 GB operačnej pamäte a 64 GB úložiska.

V spodnej hrane si všímame konektor USB C, prostredníctvom ktorého dodáte šťavu 4000 mAh batérii. Dobre tiež pôsobí 21 Mpx fotoaparát, pri ktorom nám chýba pár údajov. Veľký počet pixelov nezachráni starší obrazový snímač alebo nízku svetelnosť.

elephone S8
© GearBest

Operačný systém je však použitý v čistej podobe, čo nahárva rýchlemu a stabilnému chodu. Verzia operačného systému zaostáva o jeden krok za najnovšou verziou. Výrobca zvolil Android 7.1.1 Nougat.

Čierna a modrá verzia smartfónu Elephone S8 stojí necelých 206 EUR. Pokiaľ chcete byť videní žiarivou červenou limitovanej edície, musíte si priplatiť. GearBest túto verziu ponúka za 222,19 EUR.

elephone S8
© Elephone

Limitovaná edícia je iba o novej žiarivej farbe. Či stojí za príplatok závisí od konkrétnych preferencií. Aj keby nie, klasickou čiernou nikdy nič nepokazíte.