Úvod Aplikácie Radi experimentujete? Vyskúšajte tento launcher, ktorý nepoužíva žiadne ikony

Radi experimentujete? Vyskúšajte tento launcher, ktorý nepoužíva žiadne ikony

0
launcher

V obchode Google Play sa nachádza nový launcher, spúšťač užívateľského prostredia, z ktorého budú nadšení všetci geekovia a vyznávači alternatívnych prístupov k veci. AIO Launcher nepoužíva žiadne ikony. 

AIO Launcher je veľmi netradičným spúšťačom, ktorý nie je úplne dokonalý. Bežný užívateľ ho asi oželie. Napriek tomu ide o zaujímavý kus softvéru. Po jeho nainštalovaní sa vaša domáca obrazovka zmení na niečo, čo ste v segmente užívateľských prostredí ešte nevideli.

Namiesto obvyklých ikon a zásobníka s aplikáciami sa vám zobrazí kvantum dôležitých informácií priamo na jednej obrazovke. V hlavičke sa nachádza dátum a widget počasia, pod ním prevádzkové údaje o operačnej pamäti, batérii a úložisku, posledné otvorené aplikácie, uskutočnené hovory a textové správy.

aio launcher

Tok informácií pokračuje. Jedným dotykom vyvoláte obrazovku hovorov, nižšie nájdete informáciou o nastavenom budíku, dáta z kalendára, sociálnych sietí a dokonca graf vývoja ceny digitálnej meny Bitcoin.

Ikona lupy vám sprístupní klasické vyhľadávanie na stránkach spoločnosti Google. Ako sa ale dostať k aplikáciám a hrám? Všetok nainštalovaný obsah vám predostrie bočný panel, ktorý sa vysunie z ľavej strany obrazovky.

aio launcher

Ani v ňom nenájdete ikony aplikácií. Musia vám stačiť iba ich názvy. Do nastavení sa dostanete napríklad cez lištu s oznámeniami, ktorej podoba sa nezmenila. Všetky prvky na hlavnej informačnej stránke sú interaktívne. To znamená, že keď po nich ťapnete, môžete uskutočniť k nim prislúchajúcu akciu.

Ako sme spomínali, launcher pristupuje k správe obsahu odlišným spôsobom v porovnaní so zaužívanými spúšťačmi. Prvotné užívanie sa môže zdať ako nekomfortné, no neskôr uznáte, že má launcher niečo do seba.

Autora spúšťača môžete podporiť kúpou plnej verzie spúšťača, ktorá stojí iba 0,89 €. Ako launcher vyzerá, vidíte na snímkach obrazovky vyššie. Ak ho chcete vyskúšať, do obchodu Google Play vás presmeruje tento odkaz.