Úvod Aplikácie Obchod Google Play vám umožní vyskúšať si aplikácie ešte pred ich inštaláciou

Obchod Google Play vám umožní vyskúšať si aplikácie ešte pred ich inštaláciou

0
google play

Spoločnosť Google predstavila v máji roku 2016 zaujímavú novinku, takzvané okamžité aplikácie. Instant apps je možné spustiť a čiastočne používať bez toho, aby ste si ich museli inštalovať.

Do smartfónu sa stiahne iba najnutnejšia časť aplikácie, ktorá je potrebná pre zobrazenie obsahu. Takéto užívanie aplikácií je rýchle, dátovo nenáročné a jednoduché. Plnohodnotnú inštaláciu a používanie ale nenahrádza.

Aplikáciu si môžete takýmto spôsobom vyskúšať alebo si zobrazíte iba tie najnutnejšie informácie z nej, ktoré okamžite potrebujete.

Spoločnosť Google začala okamžité aplikácie viac tlačiť do popredia. Pri vybraných aplikáciách v Google Play sa vedľa tlačidla Inštalovať nachádza tlačidlo s voľbou Skúsiť.

okamzite aplikacie

Po kliknutí na toto tlačidlo sa do zariadenia stiahne výrazne zoštíhlená časť aplikácie, vďaka ktorej sa oboznámite s jej fungovaním, resp. obsahom. Pokiaľ vás osloví, nainštalujete si ju klasickým spôsobom a bude vám k dispozícii jej úplná podoba.

Dostupnosť

Ako sme spomínali, okamžité aplikácie sa zatiaľ týkajú iba niekoľkých vybraných titulov. Okrem toho, dostupnosť je obmedzená na konkrétne krajiny. Vzhľadom na kroky spoločnosti Google je jasné, že postupom času dôjde k rozšíreniu dostupnosti a vzrastie tiež počet takto podporovaných aplikácií.

okamzite aplikacie

Pokiaľ by ste si chceli niektorú z okamžitých aplikácií otestovať, skúste napríklad appku RedBull TV, ktorú sme vyskúšali aj my. Inštalácia a jej spustenie prebehlo takmer okamžite, v priebehu niekoľkých sekúnd.

Aktivácia

Je možné, že musíte okamžité aplikácie najskôr povoliť v nastaveniach vášho smartfónu. V nastaveniach vyhľadajte položku Google a v nej prejdite na kartu Okamžité aplikácie. Prepínačom v hornej časti ich aktivujete.

okamzite aplikacie

Zároveň sa v tejto karte budú nachádzať okamžité aplikácie, ktoré ste už stihli používať. Vymazaním údajov týchto aplikácií odstránite ich okamžité prevedenie, ktoré ste si stiahli do smartfónu.

Všetky detaily o okamžitých aplikáciách nájdete v pomocníkovi obchodu Google Play, ktorý je lokalizovaný aj do nášho jazyka. Pre zobrazenie pomocníka kliknite SEM.