Úvod Zariadenia Google predĺžil softvérovú podporu pre smartfóny Nexus 6P a Nexus 5X

Google predĺžil softvérovú podporu pre smartfóny Nexus 6P a Nexus 5X

0
nexus 5x
LG Nexus 5X

Smartfóny Nexus 6P a Nexus 5X sú poslednými modelmi z už pochovanej línie Nexus zariadení. Spoločnosť Google pri nich pôvodne garantovala softvérovú podporu, ktorá mala byť ukončená v septembri budúceho roka. 

Softvérovou podporou v tomto prípade myslíme bezpečnostné aktualizácie, ktoré neustále vylepšujú ochranu osobných dát užívateľov smartfónov. Google ich vydáva na mesačnej báze a následne putujú do podporovaných zariadení.

Čo sa týka aktualizácií operačného systému Android, podpora skončila v tomto mesiaci. Android Oreo je tak poslednou verziou, ktorá oficiálne do smartfónov Nexus 6P a Nexus 5X poputovala.

LG Nexus 5X

Google pri daných smartfónoch ale predĺžil podporu pre doručovanie bezpečnostných aktualizácií o dva mesiace. Bezpečnosť tak bude garantovať do novembra 2018.

Nie je známe, čo za predĺžením podpory stojí. Dôležité ale je, že bola predĺžená. Čím dlhšie budú smartfóny aktualizované, tým lepšie. Podrobné informácie o ďalších zariadeniach nájdete na stránkach technickej podpory spoločnosti Google.