Úvod Aplikácie Hráči, pozor! Microsoft má novú mobilnú aplikáciu pre streamovanie hier

Hráči, pozor! Microsoft má novú mobilnú aplikáciu pre streamovanie hier

0
mixer create

Platformy Amazon Twitch a YouTube Gaming dostali konkurenciu. Microsoft vytvoril pre hráčov a streamerov novú platformu, ktorá sa nazýva Mixer. Softvérový gigant ju samozrejme doplnil mobilnou aplikáciou. 

Mnohí hráči už našli obľubu v mobilných hrách, no nemáme na mysli zrovna tituly v Candy Crush štýle. MOBA hry či iné kúsky, v ktorých si porovnávate sily so živými súpermi v reálnom čase, sú čoraz viac populárnejšie.

Ak takéto hry hrávate a ste v nich dobrí, možno ste uvažovali nad živým zdieľaním vášho herného počínania. Učiniť tak po novom môžete aj pomocou aplikácie Mixer Create, ktorú Microsoft uviedol do obchodov s aplikáciami pre Android a iOS.

Vo výhode sú majitelia zariadení s operačným systémom Android. Tí môžu streamovať prakticky akúkoľvek hru, zatiaľ čo užívatelia iOS smartfónov a tabletov iba vybrané tituly.

Zaujímavo vyzerá funkcia kooperatívneho vysielania. Počas jedného streamu sa môžete spojiť s dvoma ďalšími hráčmi. Nemusia sa pri tom hrať na smartfóne. Pokojne môže ísť o PC alebo Xbox hráčov.

microsoft

Do aplikácie sa musíte prihlásiť vlastným Microsoft kontom. Ak ho nemáte, jeho vytvoreniu sa nevyhnete. Microsoft kontom sa prihlásite aj na hlavnom webe mixer.com.

Následne si vyberiete hráčsku prezývku a streamovanie je pripravené. Teda takmer. Najskôr sa dobre zoznámte s prostredím. Pred očami sa objaví váš herný profil, v ktorom nechýbajú body skúseností, zoznam sledovateľov, nastavenie cieľového publika, napríklad 18+, alebo in-app chat.

Na ľavej obrazovke nájdete niekoľko dôležitých nastavení. Vysielanie na mobilných dátach, prerušenie vysielania pri aktívnom chate, nastavenia kvality zdieľania obsahu (min. 480p, max. 1080p) a tak podobne.

mixer Create

Streamovanie spustíte dotykom na hlavnú ikonu. Razom sa ocitnete na domácej obrazovke s plávajúcou lištou. Otvoríte obľúbenú hru a jedným dotykom spustíte vysielanie.

Na plávajúcej lište si môžete vybrať, či chcete zároveň vysielať obraz z prednej alebo zadnej kamery smartfónu. Napríklad pre komentovanie diania. Zároveň je možné vypnúť mikrofón a otvoriť okno s chatom.

Aplikácia Mixer Create je dostupná aj pre naše končiny a nájdete ju v obchode Play v tomto odkaze. Aplikácia je úplne nová a vývojári ešte budú musieť doladiť niekoľko drobných chýb. Či novinka (mobilných) hráčov osloví ukáže až čas.