Úvod Zariadenia Huawei prinesie 360-stupňovú kameru aj do Európy. Cena je priateľská

Huawei prinesie 360-stupňovú kameru aj do Európy. Cena je priateľská

0
huawei 360

Výrobca Huawei má v portfóliu celkom pohľadnú 360-stupňovú kameru, ktorú označuje názvom CV60. Malý a šikovný gadget bol predstavený v Číne a tam aj pôvodne skončila jeho dostupnosť.  

Huawei ale prináša 360-stupňovú kameru do Maďarska, čo značí, že sa začína jej európska púť. Kamera pracuje s dvoma rovnakými 1/3.06-palcovými obrazovými snímačmi Sony s vyššou svetelnosťou f/1.8.

Maximálne rozlíšenie fotografií odzrkadľuje údaj 5326 x 2688 pixelov a tvorba videa je limitovaná rozlíšením 1920 x 960 pixelov pri 30-tich snímkach za sekundu. K dispozícii je tiež skromnejší záznam videa pri hustote 1280 x 640 pixelov a stále 30-tich snímkach za sekundu. Dáta spracováva procesorová sada iCatch V35.

huawei panorama 360

Kamera CV60 je tiež známa ako Huawei Panorama 360. Gadget predstavil zástupca spoločnosti Leica spolu s manažérom výrobcu Huawei. Čo kvitujeme, pre použitie kamery nepotrebujete smartfón Huawei.

V podstate si potyká s každým smartfónom, ktorý má konektor USB typ C a beží pod operačným systémom Android vo verzii 6.0 Marshmallow (a vyššou). Kameru budete ovládať prostredníctvom aplikácie Huawei EnVizion 360, ktorá sa po 16. októbri objaví v obchode Google Play.

huawei panorama 360

To znamená, že Huawei Panorama 360 príde na pulty predajní po tomto dátume, pravdepodobne hneď 17. októbra. S kamerou síce nenatočíte seriál pre Netflix, no pre rozšírený záznam rôznych udalostí bežným užívateľom postačí.

Kamera bude totižto stáť iba asi 128 eur. Za tieto peniaze nemôžete očakávať špičkový hardvér a poloprofesionálne nástroje. Pokiaľ ste náročnejším tvorcom video obsahu, budete sa musieť poobzerať inde.

Každopádne je fajn, že renomovaná značka prinesie na trh dostupnú 360-stupňovú kameru, ktorá je vďaka svojej otvorenej kompatibilite určená širokému publiku.

Kamera by sa mala v priebehu druhej polovice októbra objaviť v ponukách online predajcov a kamenných obchodov s elektronikou.