Úvod Zaujímavosti Ako z akčného filmu: Zatkli Rumunov, ktorí vykradli idúci kamión plný iPhonov

Ako z akčného filmu: Zatkli Rumunov, ktorí vykradli idúci kamión plný iPhonov

Rumunský gang si tak polepšil o desaťtisíce eur.

1

Myslíte si, že filmy Rýchlo a zbesilo sú len výplodom fantázie ich tvorcov? Možno doteraz. Svoje o tom vie holandská polícia, ktorá v rekreačnom objekte v meste Ede zatkla päticu členov rumunského gangu špecializujúcich sa na krádeže iPhonov z kamiónov. Ich špecialitka? Vykrádanie za jazdy.

Na chate, kde sa schovávali, polícia okrem lupičov objavila aj špeciálne upravené vozidlo, ktoré gang využíval k prepadávaniu idúcich kamiónov. Zariadenia, ktoré so sebou mali s najväčšou pravdepodobnosťou pochádzali z najnovšieho prepadnutia, 24. júla, na diaľnici A73.

iPhony, ktoré vtedy ukradli majú hodnotu približne 50 000 eur. Od roku 2015, odkedy bol gang aktívny, mali vykonať celkom 17 prepadnutí idúcich kamiónov prevážajúcich nie len iPhony, ale aj často drahšie iPady.

Gang kamióny prepadával skutočne ako z akčného filmu. Ich auto sa priblížilo k cieľovému vozidlu zo zadnej strane. Jeden z členov sa vyštveral na kapotu vybavenú protišmykovou vrstvou a násilím sa vlámal do útrob kamiónu. Následne zatiaľ neobjasneným spôsobom predával ukradnuté iPhony svojim kolegom. Predpokladá sa, že ich hádzal do otvoru v aute.

Podobnú lúpež si môžete pozrieť na videu z roku 2012, keď lúpežníkov nasnímala policajná helikoptéra. Podobný spôsob vykrádania kamiónov mal vzniknúť v Rumunsku ešte v roku 2008, podľa čoho si tento manéver vyslúžil prezývku „Rumunská metóda“.

https://www.youtube.com/watch?v=G2tc95bgs3I