Úvod Zariadenia POROVNANIE: O toľkoto bude Samsung Galaxy Note 8 väčší od iPhone 8

POROVNANIE: O toľkoto bude Samsung Galaxy Note 8 väčší od iPhone 8

Aké rozdiely prinesú novinky od Samsungu a Apple?

0

Ak sa túto jeseň chystáte vybaviť sa jednou z noviniek, či už od Samsungu alebo Apple, majte na pamäti, že veľkosť displeja môže vo vašom rozhodovaní hrať väčšiu rolu, než si myslíte.

Holandský server TechTastic totiž získal záber, ktorý porovnáva fyzickú veľkosť Galaxy Note 8 (vľavo) a iPhone 8 (vpravo). Finálna veľkosť oboch zariadení sa však vzhľadom na to, že ani jeden z telefónov nebol oficiálne predstavený, môže zmeniť.

Tak či onak, pri rozhodovaní by ste mali mať na mysli niekoľko hlavných rozdielov. Displej iPhone 8 má ponúknuť uhlopriečku 5,8 palcov, zatiaľ čo Galaxy Note 86,3 palcov. Obe zariadenia majú mať podobný pomer displeja k prednej strane a dokonca aj krycie sklo, ktoré sa pri krajoch mierne zakrivuje.

Galaxy Note 8 bude mať väčšie rámiky, než iPhone 8, hlavne teda na vrchnej a spodnej časti. Sčasti za to môže dizajnový jazyk vytvorený s príchodom Galaxy S8, sčasti aj fakt, že Galaxy Note 8 musí počítať aj s miestom na uloženie inteligentného pera S Pen.

Obe zariadenia ponúknu bohatú výbavu, ako napríklad skener dúhovky, duálne fotoaparáty a s najväčšou pravdepodobnosťou aj snímač odtlačkov prstov na zadnej strane.

Nakoniec, zariadenia sa líšia aj v dátume predstavenia a dostupnosti. Galaxy Note 8 bude predstavený už 23. augustadostupnosťou v septembri, resp. októbri. iPhone 8 bude predstavený v septembridostupnosťou pravdepodobne v novembri.