Úvod Aplikácie Aplikácia UBER príde o kontroverznú funkciu. Už s najbližšou aktualizáciou

Aplikácia UBER príde o kontroverznú funkciu. Už s najbližšou aktualizáciou

0
uber

Spoločnosť Uber sa rozhodla odstrániť zo svojej aplikácie funkciu, ktorá umožňovala sledovať polohu jej užívateľov aj počas toho, keď aplikáciu nepoužívali. Kontroverzná funkcia sa v aplikácii objavila v minulom roku po jednej z aktualizácií.

Spoločnosť Uber zbierala údaje o polohe užívateľa iba po dobu piatich minút od dokončenia jazdy. Spoločnosť argumentovala, že dané údaje pomáhajú pri lepšej lokalizácii užívateľov, resp. žiadateľov o jazdu a taktiež prispievajú k bezpečnosti vodičov.

Vysvetlenie však nie je adekvátne, čo nakoniec v rozhovore pre agentúru Reuters naznačil aj Joe Sullivan, šéf bezpečnosti v spoločnosti Uber. Funkciu tiež kritizovali zástancovia práv pre ochranu osobných údajov.

Podstatné je, že aplikácia Uber bude narábať s informáciami o vašom umiestnení iba počas jej aktívneho používania. Aktualizácia dobehne používateľov platformy iOS ešte tento týždeň. Na rad prídu aj zariadenia s operačným systémom Android, aj keď o niečo neskôr.

Zaznamenávanie umiestnenia prebiehalo krátko aj počas nepoužívania aplikácie

V budúcnosti môžeme očakávať ďalšie inovácie, ktoré zlepšia renomé a samotné používanie aplikácie Uber. Odstránenie možnosti sledovania polohy užívateľov po dokončení jazdy je jedným z niekoľkých krokov budúceho smerovania spoločnosti.

Uber chce svoje služby ponúkať transparentnejšie a s dôrazom na ochranu súkromia.

Nové vedenie

Správa o aktualizácii nie je jedinou dôležitou informáciou z prostredia modernej spoločnosti pre prepravu osôb.

Uber má dostať nového generálneho riaditeľa menom Dara Khosrowshahi, ktorý predtým riadil spoločnosť Expedia. Táto spoločnosť podniká v cestovnom ruchu.

uber
Dara Khosrowshahi – nový generálny riaditeľ spoločnosti Uber

Pán Khosrowshahi nahradí na pozícii bývalého riaditeľa Travisa Kalanicka, ktorý odstúpil z funkcie po tlaku investorov ešte v júli. Osoba bývalého riaditeľa bola v poslednom čase viac spájaná so škandálmi ako s podnikaním v modernom prepravnom priemysle.

Pod jeho vedením sa v spoločnosti objavila diskriminácia, sexuálne obťažovanie či dokonca priemyselná špionáž, predmetom ktorej mali byť patenty pre technológie autonómneho riadenia vozidiel.

Uber nominovanie nového generálneho riaditeľa oficiálne ešte nepotvrdil. Je ale viac ako isté, že sa tak udeje v najbližších dňoch.