Úvod Novinky Aktuálne Tragická smrť 14-ročného dievčaťa: Ako je možné, že ju zabil vlastný smartfón?

Tragická smrť 14-ročného dievčaťa: Ako je možné, že ju zabil vlastný smartfón?

3

Svet smartfónov je čoraz populárnejší hlavne preto, že ho už dnes vlastní takmer každý z nás. Z telefónov sa stávajú naši najbližší pomocníci, ktorí sú akousi bránou do sveta informácií a priateľov. To si myslela aj 14-ročná Madison Coe, ktorá sa práve išla okúpať v dome svojho otca, keď sa stalo to čo sa stať nemalo.

Mladá Madison zomrela na následky zasiahnutia elektrickým prúdom po tom, ako použila predlžovací kábel na to, aby mohla používať telefón aj vo vani. Dievča našli s popáleninami na jej ruke, presne tam, kde by držala telefón.

Úrady so súhlasom rodičov zverejnili poslednú a celkom ironickú MMS správu, ktorú Madison poslala. V nej sa píše (preklad) „Keď použiješ predlžovací kábel aby si si mohla nabíjať telefón aj vo vani.

Vyšetrovateľ zistil, že samotný telefón nikdy neprišiel do kontaktu s vodou, suchý ostal aj spoj oboch káblov, ktoré tínedžerka zamotala do uteráku. Na vine bola samotná zásuvka v stene, ktorá nespĺňala štandard GFCI a nebola uzemnená.

Rodičia pozostalej chcú svoju tragédiu ako varovný prst pre ďalších ľudí, ktorí by si chceli nabíjať telefón počas toho, ako sú vo vani. Zároveň je nutné, že nabíjanie smartfónu vo vani nie je dobrým nápadom ani vtedy, keď disponuje IP67 alebo IP68 certifikáciou.