Úvod Zariadenia Smartphony Výrobca profi kamier, RED, predstavuje svoj prvý smartfón. Stojí 1 200 dolárov

Výrobca profi kamier, RED, predstavuje svoj prvý smartfón. Stojí 1 200 dolárov

1

Výrobca profesionálnych kamier, RED, predstavil svoje plány a hlavne chuť vstúpiť na trh so smartfónmi. Spoločnosť už pritom stihla uviesť aj svoj prvý model, Hydrogen One. Hlavným lákadlom novinky je fakt, že ponúka holografický displej.

Už nie je nutné so sebou nosiť (alebo nabíjať) ďalšie zariadenie pre vychutnanie si viacrozmerného obsahu,“ informovala spoločnosť. „Nanotechnológiu, ktorá bez problémov dokáže prepnúť medzi 2D obsahom, holografickým a 3D obsahom už máme,“ dodala.

Zariadenie beží na Androide, pričom výrobca doň vloží svoj vlastný algoritmus, ktorý dokáže premeniť stereo zvuk na mnohorozmerný zvuk. Okrem toho, telefón je zároveň modulárny, vďaka čomu k nemu môžete pripnúť ďalšie príslušenstvo umožňujúce natáčanie a nahrávanie kvalitného zvuku a videa. Neprekvapivo, telefón ponúka plnú podporu kamier ako Scarlet, EPIC a Weapon.

Čo sa špecifikácií týka, veľa toho zatiaľ nevieme, až teda na veľkosť displeja, ktorý má mať uhlopriečku 5,7 palcov, nechýba ani USB C port a 3,5 mm výstup pre slúchadlá. Poznáme aj cenu, ktorá začína na 1 195 dolároch (hliníková verzia), zatiaľ čo titánová verzia bude stáť až 1 595 dolárov.

Spoločnosť tvrdí, že takáto cena nebude trvať navždy, takže je možné, že sa časom ešte zvýši. Telefón na trh príde v prvom štvrťroku 2018.